Gençlik Spor Şube Müdürü Gazel Güven, koronavirüs salgını nedeniyle evlerinde izole olan antrenörlere, sporculara ve vatandaşa örnek olması açısından “evde kal, sporla kal” sloganı eşliğinde hareketsiz kalma çağrısında bulundu

Gençlik Spor İl Müdürlüğü koronavirüs sebebiyle evlerinde izole sporcu ve vatandaşlara, antrenörler aracılığıla “sporla kal” çağrısında bulundu.

Spor Şube Müdürü Gazel Güven tarafından “evde kal, sporla kal” sloganı eşliğinde başlatılan sporla kal akımı, sokağa çıkma yasağının ilk günü uygulandı.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki branş antrenörlerine evinden doğru seslenen Güven, “Spor bizim hayatımızda yemek yemek, su içmek, nefes almak gibi önemli bir olgu. Bugünlerde içinde bulunduğumuz durumdan dolayı spordan bir hayli uzak kaldık. Sporu hayatımızın içine dahil etmek ve karantina günlerinde biraz eğlenmek amacıyla “evde kal, sporla kal” akımı başlatıyorum” şeklindeki sözleriyle spor çağrısında bulundu.

Çağrısının ardından Milli judo antrenörü Metin Sönmez’e 20 mekik ödevi veren Güven, ödevin kısa sürede yerine getirilmesini istedi. Güven’in bu çağrısına hemen cevap veren Sönmez, 20 mekik ödevinin ardından görev sorumluluğunu bir başka antrenör meslektaşı Kıvanç Çeküç’e 30 şınav ödeviyle devretti.

Hem farkındalık yaratmak, hem de sporculara ve ailelere örnek olması amacıyla antrenörler arasında zincirleme devam eden sporla kal akımı, kısa sürede amacına ulaştı. Sosyal medyada büyük ilgi gören akım, daha sonra sporcular ve aileler arasında devam etti. Bu sayede evde geçen boş zamanlar spor ve sağlık bir arada verimli bir şekilde değerlendirilmiş oldu.

Gençlik Spor Genel Müdürü Baykan’dan teşekkür

Spor Şube Müdürü Güzel Güven’in öncülüğünde Zonguldaklı antrenörlerin katılımıyla başlatılan “Sporla kal” akımı Genel Müdürlük bazında da büyük ses getirdi.

Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, sosyal hesabından yayınladığı mesajda, Güven ve tüm antrenörlere tüm Türkiye’ye örnek akım nedeniyle teşekkür etti.

Baykan mesajında “Zonguldak Gençlik Spor İl Müdürlüğü bugün üretimleriniz harika. Spor Şube Müdürümüz Güzel Güven kardeşimize ve çağrısına uyarak zincir oluşturan antrenörlerimize teşekkürler. Spor Şube Müdürümüz Güzel Güven “evdekal, hareketsiz kalma” diyor ve antrenörlerimize meydan okuyor. Haydi neler olacak beraber izleyelim.  #Evdekal Türkiye.” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi