Amatör ve profesyonel futbol liglerinde görev yapan teknik direktör, teknik sorumlu ve antrenörler için antrenör eğitim programı süreci başladı. Türkiye Futbol Federasyonu internet sitesi (TFF.org) üzerinden yapılacak başvurular 27 Temmuz Salı günü sona erecek. Bu tarihten sonra sistem kapanacağı için müracaat yapmak imkansız olacak.

UEFA Pro, UEFA A, UEFA Elit Genç A UEFA B, Antrenör Eğitimcisi, Atletik Performans Antrenörü, TFF Kaleci A, TFF Grassroots, TFF Grassroots Gönüllü Lideri, TFF Kaleci B, Maç Analizi, Oyuncu ve Maç İzleme, Çocuk futbolu, Futsal, Plaj Futbol ve Engelli Futbolu olmak üzere 15 farklı kategoride düzenlenecek eğitim programlarına katılacak adaylar, Antrenörlerin Eğitimi ve Sınıflandırılması Talimatına göre yapılacak değerlendirmeler sonucunca ortaya çıkacak puanlama sıralamasına göre belli olacak. Katılım hakkı kazanan adaylara, eğitim programları ve davetler e-posta yoluyla gönderilecek. Geçmişte yapılan müracaatlar geçerliliğini yitirdiği için tüm aday antrenörler bu süreçte başvuru güncellemelerini yeniden yapmak zorunda.

EĞİTİM PROGRAMLARI YENİLENDİ

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörlüğü tarafından düzenlenen antrenör eğitim programlarında, TFF İcra Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, TFF Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin ve Futbol Gelişim Direktörü Yardımcısı Rüştü Reçber'in yönetiminde önemli yenilikler yapıldı.

Tüm eğitim programları "Gerçek Temelli", "Akıcı Oyun İçinde" ve "Aday Antrenör Odaklı" olarak kurgulandı. UEFA B'den UEFA Pro'ya kadar tüm seviyedeki UEFA Antrenör Eğitim Programları'nın yanı sıra TFF'ye özel pek çok programda da büyük bir revizyona gidildi. Müfredatlardan ders içeriklerine, sunumlardan kaynak dokümanlara, öğretim yöntemlerinden eğitim teknolojilerine kadar tüm eğitim programlarının modern bir hale getirilmesi sağlandı. Bu dönemde antrenör eğitimcilerinin gelişimine yönelik kapsamlı çalışmalar da yapıldı.

AHMET BİRDAL’DAN ÇAĞRI

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Zonguldak Şube Başkanı Ahmet Birdal, antrenör eğitim programları için başvuruları müracaatlarının başlaması üzerine Zonguldak, Bartın ve Karabük’teki antrenörlere hitaben bir açıklama yaptı.

Pandemi nedeniyle bir yıl gecikmeli yapılacak antrenör eğitim programlarına başvurunun 27 Temmuz’da biteceğine dikkat çeken Birdal, geçmişte yapılan başvuruların geçerliliğini kaybettiğini, lisans yükseltmek isteyen antrenörlerin TFF internet sitesinden yeniden müracaat yapması gerektiğini belirtti.

Dernek binasında yaptığı açıklamada Birdal, “Normalde geçen sene yapılması gereken bir programdı fakat pandemi nedeniyle gecikme yaşandı. UEFA Pro, UEFA A, UEFA Elit Genç A UEFA B, Antrenör Eğitimcisi, Atletik Performans Antrenörü, TFF Kaleci A, TFF Grassroots, TFF Grassroots Gönüllü Lideri, TFF Kaleci B, Maç Analizi, Oyuncu ve Maç İzleme, Çocuk futbolu, Futsal, Plaj Futbol ve Engelli Futbolu olmak üzere 15 farklı kategoriyi ilgilendiren antrenör eğitim programları, TFF’nin belirleyeceği tarihler arasında uygulanacak. Zonguldak, Bartın ve Karabük’te bünyemizde yer alan antrenör arkadaşlarımıza duyurumuzdur. Eğitim programlarına başvurular başladı. Kimse, “Ben duymadım, benim haberim yoktu’ demesin. 27 Temmuz son müracaat tarihi. Bu tarihten sonra sistem kapanacağı için müracaat yapılamayacak. Eğitim programlarına katılacak tüm arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi