Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2021-2022 sezonu antrenör lisans kursu ve sertifika ücretlerini belirledi. Rakamların bir hayli yüksek olması, belgesini yükseltmek isteyen antrenörler ile antrenörlüğe yeni başlayacak adayların büyük tepkisine neden oldu. Sosyal medyada dünden bu yana çığ gibi büyüyen tepkiler karşısında Futbol Federasyonu’nun ücretlerde iyileştirmeye gitmesi bekleniyor.

UEFA Pro Lisans, UEFA Elit A Lisans, UEFA A Lisans, UEFA B/A Birleşik Lisans, UEFA B Lisans, atletik performans antrenörlüğü, TFF A Kaleci, Çocuk futbolu, TFF B Kaleci, TFF Grassroots C, TFF Gönüllü Liderlik, Maç Analizi Antrenörlüğü, Oyuncu ve Maç İzleme Antrenörlüğü, TFF Futsal Antrenörlüğü, Plaj Futbolu antrenörlüğü ve Profesyonel Futbol Yöneticiliği gibi eğitim kurslarını kapsayan ücretlendirme kapsamında en yüksek rakam, 100 bin TL ile UEFA Pro Lisansa ait.

Bunu 50 bin TL ile UEFA B/A Birleşik kurs ve 45 bin TL ile UEFA Elit A lisans izliyor. UEFA A lisansın 35 bin TL olduğu çizelgede, UEFA B lisans 25 bin TL, atletik performans antrenörlüğü 15 bin TL olarak belirtildi.

TFF Grassroots C lisansıyla antrenörlüğe yeni başlayacak adaylar ise, 5 bin TL karşılığında kurs eğitimi alabilecek.

Gönüllü liderlik için bile 2 bin TL ücret isteyen TFF’nin, rakamları yeniden gözden geçirmesi isteniyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi