Mustafa Dalcı’nın istifası üzerine takımı Hacettepespor maçına çıkaran Barış Şeref’in kritik sınavı 4-1 farklı geçmesi, Zonguldak antrenör camiasına gurur yaşattı. Yılların antrenörü Erol Demir, genç meslektaşının desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

ZONGULDAK Kömürspor’da teknik direktör konusu çözüm bekliyor. Sezon başında göreve gelen Mustafa Dalcı’nın geçen hafta başında görevinden istifa etmesiyle boşalan teknik direktörlük koltuğuna geçici süreyle oturan atletik performans antrenörü Barış Şeref, bir hafta boyunca iyi hazırlayıp motive ettiği takımla, lige tutunma adına önemli maçta Hacettepespor’u 4-1 farklı yenerek Zonguldak Kömürspor'a altın değerinde 3 puan kazandırdı.

Zorlu sınavdan alnının akıyla çıkan Şeref’in göreve devam edip etmeyeceği tamamen Kömürspor yönetiminin vereceği karara bağlı. Yönetim, bu konudaki kararını bir-iki gün içinde kesin olarak verecek.

GÖREVE DEVAM EDERSE EKİBİNİ KURACAK

Zonguldaklı antrenör, Zonguldak Kömürspor’daki görevine devam ederse kısa sürede kendi ekibini kuracak. Ekipte iki yardımcı antrenör ve bir kaleci antrenörü yer alacak. Futbolda profesyonel geçmişi bulunan, antrenör olarak Cahit Terzi, Şenol Demir, Fatih Akyel ve Serkan Afacan gibi isimlerle çalışan Barış Şeref, yıllarca edindiği bilgi ve birikimle bu önemli görevin altından başarıyla kalkacağına inanıyor.

"NE OLURSA OLSUN DESTEKLENMELİ"

Öte yandan, 4-1’lik Hacettepespor galibiyetinin ardından genç antrenöre meslektaşları tarafından destek geldi. Yılların antrenörü Erol Demir, uzun yıllar antrenörlüğünü yaptığı eski öğrencisi için yaptığı paylaşımda ne olursa olsun Barış Şeref’in desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Barış hocanın ekibini kurarak takımın başında görevine devam etmesi gerektiğini kaydeden Demir, “Barış Şeref, Zonguldak Kömürspor’un en zor zamanlarında, amatör kümeden 2. Lige çıkma hikayelerinde her daim elini taşın altına sokmuş, fedakarca çalışmış biridir. Bu işin üniversitesini bitirmiş, uzun yıllar pratiğini yapmıştır. Zor dönemde “Gel dediler” hemen koştu. Üstelik şartlarmış, paraymış umurunda olmadan. Çünkü çok büyük bir inanç taşıyor. İnancını takıma aşıladı ve sonuç ortada. Ciddi, çalışkan, hırslı ve kimseye mavi boncuk dağıtmadan sadece işini yapar. Sonuç olarak. Barış Şeref ekibini kurarak Zonguldak Kömürspor’un hocası olarak devam etmelidir ve şartlar ne olursa olsun herkes desteklemelidir” şeklinde ifadelerde bulundu. HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi