2. Lig Beyaz grupta 1-1 berabere biten Zonguldak Kömürspor-Ankara Demirspor maçının ikinci yarısında iki takım arasında yaşanan tartışma saha dışına taşındı. Maçın hemen ardından Ankara Demirspor cephesinin ithamlarına maruz kalan Zonguldak Kömürspor Kulübü, haftanın ilk mesai gününde karşı açıklamada bulundu.

Öfke dolu ve tepki içerikli kullanılan ifadelerde Ankara Demirspor Kulübü’nü temsil eden teknik direktör ve futbolcu Ergin Keleş tarafından bulunulan ithamların, saha ve skor başarısızlığını örtbas etmek için yapıldığı vurgulandı.

Maçın ardından Ankara Demirspor adına teknik direktör ve futbolcunun spor kamuoyunu yanıltarak yaptığı açıklamaların kabul edilebilir hiçbir yanı olmadığının altı çizilerek esefle kınandığı belirtildi.

“Zonguldak Kömürspor camiası olarak olayları çarpıtan, başka mezralara çeken, yüksek maliyetlerle kurulan takımın başarısızlığını maskelemeye çalışan bu kişileri esefle kınıyoruz” sözleriyle başlayan açıklama;

“Dün oynanan Ankara Demirspor müsabakasından sonra Ankara Demirspor teknik direktörü ve oyuncusunun yaptığı açıklamalarda tamamen teknik direktörümüz Şenol Demir hedef alınmıştır. Oysaki maçın tamamında toplamda 5 pozisyonda Ankara Demirsporlu oyuncular yerdeyken oyuncularımız hücum esnasında centilmenlik gereği topu dışarı atıp oyunun durmasını sağlamıştır.

Oyuncumuz Eyüp Akcan yerde yatarken centilmenlikten bahseden rakip teknik direktörün oyuncuları hücum etmeye devam etmişlerdir. Olayların olduğu 65’inci dakikada yine sakatlanan Ankara Demirsporlu oyuncuyu gören oyuncumuz Emre Kara, 1-0 mağlup olmamıza rağmen topu dışarıya atarak oyunun durmasını sağlamıştır. 20 yaşındaki oyuncu dediğiniz kişi, o anda teknik heyetimize ve oyuncularımıza ağıza alınmayacak küfürler sarfetmiştir. Ayrıca o kargaşada teknik direktörümüz yumruk atmadığı gibi rakip kulübeden gelenler tarafından itilip kakılmıştır.

Centilmenlik ve sportmenlikten bahseden teknik direktör ve oyuncusu Ergin Keleş, ilk yarıda Ankara’da 2-1 mağlup durumdayken hücum ettikleri kale civarındaki sulama sistemini maç esnasında açarak topun kaymasını sağlamışlardır. Önce kendinize bakacaksınız. Ne kadar dürüst, ne kadar sportmensiniz sorgulayın. Hocamız işini düzgün yapan, gerektiği kadar sportmen ve centilmendir. Ancak kimse de kendine alenen küfür ettirmez.

Bunu da herkes böyle bilsin. Altını çizerek belirtmek istiyoruz ki atılan bir yumruk yoktur. Sadece itişme, kakışma olmuştur. Ankara Demirspor teknik direktörünü ve oyuncusu Ergin Keleş’i kendi başarısızlıklarını maskelemek adına yaptıkları bu açıklamalardan dolayı esefle kınıyoruz” sözleriyle devam etti.

Ayrıca Zonguldak Kömürspor Hukuk İşleri Sorumlusu Av. Özer İncegül de yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, “Takımımızın adını içeren ve tarihe adını şampiyonluklarla yazdırmış teknik direktörümüz hakkında yapmış olduğunuz soyut iddialara dayalı paylaşımların, tarafınıza bir şey kazandırmayacağını, maçların sahada kazanılacağını, takımımıza yapılan sözlü-yazılı her hangi bir saldırıya nasıl sessiz kalmadıysak, bu hafta yaşanılan bu duruma da sessiz kalamayacağımızı, hatırlatırız” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi