Nazilli Belediyespor deplasmanında galibiyeti kaçıran Zonguldak Kömürspor’da eksik futbolcular kervanına iki isim daha katıldı. Sakatlık problemi nedeniyle takımdan ayrı kalan Ertuğrul Şenlikoğlu ve Osman Paşa Zorlu’ya kart cezalısı Aykut Emre Yakut ile Ercüment Eray Ataklı da dahil oldu. Cezalı futbolcular, 13 Şubat Pazar günü iç sahada Ankara Demirspor’a karşı oynanacak maçta forma giyemeyecek.

Kırmızı-Lacivertli takımda ilk 11’in değişilmez iki ismi Aykut Emre Yakut ile Ercüment ikinci yarıda cezalı duruma düşen ilk iki futbolcu oldu. Dün Nazilli Belediyespor’la oynanan maçın 56’ncı dakikasında sarı kart gören Ercüment dört sarı kart ceza sınırını ihlal etti. Ercüment’in, ilk yarıda Akhisarspor, Uşakspor ve Eskişehirspor maçlarından 1’er sarı kartı bulunuyordu. 11 maçtır 3 sarı kartla oynayan kırmızı-lacivertli futbolcu, 12’nci maçında gördüğü sarı kart üzerine bir maç cezalı duruma düştü. Ataklı, cezasını Ankara Demirspor maçında çekecek. Kırmızı-Lacivertli futbolcu bu sezon ilk kez kart cezası aldı.

Ercüment Eray, ligde şuana kadar tamamı ilk onbir 18 maçta bin 405 dakika süre aldı ve biri Pendikspor, diğeri Eskişehirspor olmak üzere 2 gol kaydetti.

Cezalı durumdaki bir diğer futbolcu Aykut Emre Yakut da çift sarı kart mağduru. Nazilli deplasmanında 75’inci dakikada ilk sarı kartını gören orta saha oyuncusu, uzatma süresinde gördüğü ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyundan ihraç oldu.

Bu sezon ikinci kez cezalı duruma düşen Aykut Emre de tıpkı Ercüment gibi bir maçlık cezasını Ankara Demirspor maçında çekecek. Orta sahanın tecrübeli ismi, ilk yarının son haftasında dört sarı kart ihlali nedeniyle Isparta 32 Spor maçında oynamamıştı.

Zonguldak Kömürspor’da ikinci sezonunu geçiren Aykut Emre, sezon başından bu yana tamamı ilk onbir 19 maçta süre alırken, bin 651 dakikalık performans sergiledi. Aykut Emre, ilk yarıda Karacabey Belediyespor maçında iki gol birden kaydetmişti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi