Yarıda kalan İkinci Amatör Küme’yle ilgili karar verildi. TASKK tarafından alınan karar doğrultusunda, aralarında Zonguldak’ın da olduğu 24 ilde, İkinci Amatör Küme’deki tüm takımlar bu sezona mahsus olmak üzere Birinci Amatör Küme’ye terfi etti.

TÜRKİYE Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) İkinci Amatör Küme kulüplerinin uzun zamandır merakla beklediği 2019-2020 sezonu kararını açıkladı. Ali Düşmez başkanlığındaki Konfederasyon yönetimi, İstanbul’da yaptığı toplantıda illerde devam eden en alt seviyedeki yerel amatör futbol liglerinin mevcut son haliyle tesciline karar verirken, tüm takımların bir üst lige yükselmesini kararlaştırdı.

23 il ve Zonguldak

TASKK yönetimi, öneriler doğrultusunda aldığı kararı illerdeki Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Futbol İl Temsilciliği aracılığıyla kulüplere duyurdu.

Buna göre; Zonguldak’ta ilk yarısı devam ederken yarıda kalan İkinci Amatör Küme’deki tüm takımların bir üst lige çıkması uygun görüldü. Zonguldak’la birlikte Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Burdur, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Mersin, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Konya, Kahramanmaraş, Malatya, Manisa, Rize, Samsun, Kırıkkale, Batman, Yalova ve Düzce’de de aynı senaryo uygulanacak.

27 takımdan 25’i yükseldi

Tatil edildiği 19 Mart’tan bu yana ligin akıbetinin ne olacağını merakla bekleyen İkinci Amatör Küme kulüpleri, TASKK’ın aldığı karardan son derece memnun.

5 grupta toplanan 27 takımdan 25’inin yararlanacağı bu karar doğrultusunda Merkez A grubunda Karadonspor, Eren Enerji Mavi Şimşekspor, Çaydamarspor, Güvenlikgücüspor, 1848 Siyah İncispor, Merkez B grubunda Elvan Pazarcıkspor, Cumayanı Gençlikspor, Kozlu Merkez Topbaşıspor, İnağzıspor, Türkalispor, Karamanspor, Ereğli A grubunda Ortacıspor, Karadeniz Ereğlispor, Neyren Gökçelerspor, Tepeören Gençlikspor, Ereğli B grubunda Gümelispor, Cumaspor, Karadeniz Ereğli Göztepespor, Eleşlerspor, Ereğli Karadenizspor, Çaycuma grubunda Sefercikspor, Karapınarspor, Çaycuma Gençlerbirliği, Velioğlu Gençlikspor, Çaycuma Yeşil Vadispor Birinci Amatör Küme’ye yükseldi.

2019-2020 sezonu defterini mutlu bir şekilde kapatan takımlar, gelecek planlarını Kasım ayında başlaması muhtemel 2020-2021 Birinci Amatör Küme sezonuna göre yapmaya başladı.

Çaycuma grubunda lig devam ettiği sırada çekildiklerini beyan eden Pehlivanlarspor ile Karamusaspor direkt terfi hakkından yararlanamayacak.

Yeni sezonda farklı bir Birinci Amatör Küme bekliyor

49 TAKIM YER ALACAK

İkinci Amatör Küme’de bu sezon direkt terfi kararı üzerine 2020-2021 Birinci Amatör Küme sezonunda farklı bir heyecan ve lig yarışı yaşanacak.

Normalde 4 grupta 30’lu rakamları geçmeyen takım sayısı, ilk kez 40 ve üzeri rakamları görecek. Yeni sezon grupları ve uygulanacak statü takım sayısına göre yeniden şekillendirilecek. Terfi edecek takım sayısında değişikliğin olmayacağı ligde, düşecek takım sayısı ise gruplardaki takım sayısı oranına göre belirlenecek. Normal şartlarda 1 ya da 2 takımın küme düştüğü ligde bu sayı 4 hatta 5’e kadar çıkabilecek.

Öte yandan, 25 takımın direkt çıkması üzerine Birinci Amatör Küme’deki takım sayısı 49’a yükseldi. 49 takım arasında Süper Amatör Ligden düşecek 3 takım da yer alıyor. Bu ligle ilgili henüz karar verilmediğinden dolayı normal lig statüsünün uygulanıp uygulanmayacağı belirsizliğini koruyor. Eğer Süper Amatör Lig olduğu gibi tescil edilip, küme düşme olmazsa Birinci Amatör Küme takım sayısı 46’ya düşecek.

İşte Birinci Amatör Küme’deki mevcut takımlar

MERKEZ A GRUBU: Tersanespor, Ayiçispor, Capeti Merkez Atölyesispor, Polisgücüspor

MERKEZ B GRUBU: Çatalağzı Demirspor, Zonguldak Gençlikspor, Karaelmasspor, Beycuma Cezaevispor, Tepebaşıspor

ÇAYCUMA GRUBU: Saltukovaspor, Kayıkçılar Gençlerbirliği, Nebioğlu Gençlikspor, Gökçebeyspor, Veliköyüspor, Çaycuma Yakaspor, Çomranlı Köyüspor

EREĞLİ GRUBU: Balıspor, Ereğli Kepez Çaylıoğluspor, Kandilli Belediyespor, Zonguldak Ereğlispor, Ereğli Bayatspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi