Süper Amatör Lig ve Birinci Amatör Küme’yle ilgili önemli gelişme... Pandemi nedeniyle 15 Mart 2020 tarihinden bu yana büyük bir sessizlik içindeki Süper Amatör Lig, Bölgesel Amatör Lig’le eş zamanlı olarak 16 Ekim Cumartesi günü başlayacak. Birinci Amatör Küme ise 6 Kasım Cumartesi start alacak.

2021-2022 Sezonunda Uygulanacak Temel Esaslar’ın belirlenmesiyle yeniden başlamaya hazırlanan amatör futbol ligleri için Futbol İl Temsilciliği çalışma içine girdi. Hazırlanan taslak kapsamında, yerel seviyedeki en üst lig olan Süper Amatör Ligin 16 Ekim'de başlaması kararlaştırıldı.

14 TAKIMLA OYNANACAK

2003 yılından bu yana uygulanan Süper Amatör Lig, yeni sezonda ilk kez 14 takımla oynanacak. Şampiyon takımın Bölgesel Amatör Lige yükselme baraj maçı oynamaya hak kazanacağı ligden kaç takımın düşeceği ise 51 takımın yer alacağı Birinci Amatör Küme’den çıkacak takım sayısına göre belli olacak.

Uzun pandemi arasının ardından başlayacak Süper Amatör Lig, Gelikspor, Alaplı Belediyespor, İstasyon Gemicilerspor, Ereğli Yenimahallespor, Perşembe Belediyespor, Çaydeğirmeni Belediyespor, Çaycumaspor, Çates Işıkspor, Kozlu İhsaniyespor, Muslu Belediyespor, Ereğli Akınspor, Kozlu Belediyespor, Üzülmezspor ve Gülüç Belediyespor’da oluşacak. Bu takımlardan Kozlu, Üzülmez ve Gülüç geçen sezon Birinci Amatör Küme’den çıktı.

Süper Amatör Lig ve Birinci Amatör Küme'nin yanı sıra U18 ve U16 Ligi’nin başlama tarihi de belli oldu. Planlama göre; U18 Ligi 30 Ekim, U16 Ligi 15 Ocak 2022 tarihinde başlayacak. U14, U12 ve U11 Ligi’nin başlama tarihini Türkiye Futbol Federasyonu belirleyecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi