TÜRKİYE Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK), koronavirüs salgını nedeniyle tatil edilen Bölgesel Amatör Lig, Süper Amatör Lig ve İkinci Amatör Küme için karar aşamasına geldi.

Ali Düşmez başkanlığında toplanan Konfederasyon yönetim kurulu, amatör ligler için uzun zamandır üzerinde durduğu senaryoyu karara bağlayacak. İstanbul’da bir araya gelen TASKK yönetim kurulu, iki gün sürecek toplantının ardından alacağı kararı düzenleyeceği basın toplantısıyla kulüplere duyuracak.

19 Mart’tan bu yana futbol sessizliği içindeki amatör kulüplerin büyük bir bölümü, virüs ve sıcak tedirginliği nedeniyle liglerin oynanmasını pek istemiyor.

Oynanması halinde ligler, daha önce belirtildiği gibi muhtemelen 19 Temmuz’da başlayacak. Fakat geleceğe dair henüz somut adım atılmadığı hazırlıklara başlamayan kulüpler, TFF’den “oynanacak” kararı çıkarsa futbolcuları toplayıp hazırlık çalışmalarına start verecek.

Tescil durumunda ise 11 grupta 157 takımın mücadele ettiği ve 9 takımın 3. Lige yükseleceği Bölgesel Amatör Ligde ile yerel seviyedeki diğer alt liglerde nasıl bir statü sisteminin uygulanacağı merak edilen konular arasında yer alıyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi