ZONGULDAK’TA kurulduğu günden bu yana altyapı futbolunun büyük bir ivme kazanmasını sağlayan Zonguldak Sarayspor Kulübü’ne yeni futbol sezonu öncesi sponsor desteği. Kulüp, sponsorların sağlayacağı katkı ve maddi destekle Zonguldak ve Türk futboluna yeni yetenekler kazandırmaya devam edecek.

Kuruluşunun 10’uncu yılını yaşayan Zonguldak Sarayspor, geride bırakılan süreçte futbola sayısız futbolcu kazandırdı ayrıca kendi bünyesinde kurduğu Futbol Akademisi ve Basri Kocabaşoğlu Kaleci Akademisi’yle ağını genişletti.

Turan Altıntaş, Hakan Sağlam, Cankay Altıntaş ve Ömer Bayram’dan oluşan teknik ekiple U14, U15, U16, U17 ve U19 yaş gruplarının gelişmesini ve yarışmacı kimlik kazanmasını sağlayan sarı-kırmızılı kulüp, yine aynı ekiple Futbol Akademisi’nde yer alan 6 ila 15 yaş aralığındaki çocukları futbola hazırlıyor.

Kulüp ve akademi faaliyetlerindeki başarısıyla spor camiasından takdir gören kulüp, bu başarılı çalışmalarına kaleci akademisi projesini de dahil etti. Proje, Zonguldak’ta ilk olma özelliği taşıyor.

Zonguldakspor’un eski kalecisi Basri Kocabaşoğlu sorumluluğunda Kaleci Akademisi kuran kulüp, 6 ila 15 yaş aralığındaki çok sayıda çocuğun kaleciliğe yönlenmesi ve bu mesleği sevmesinde etkili oluyor. Her geçen gün artan kaleci sayısıyla kentte geleceğin kalecilerini yetiştiren Sarayspor Kaleci Akademisi, bu farklı yönüyle önümüzdeki 5 yıl içinde amatör ve profesyonel futbol kulüplerinin hizmetine yeni kaleciler sunacak.

Altyapılardaki başarılı çalışmalarıyla farklı bir kulüp kimliği ve misyonuna sahip olan Zonguldak Sarayspor, pandemide normalleşmeye geçilmesiyle birlikte Mart ayında ara verdiği altyapı ve akademi çalışmalarına kaldığı yerden başladı. Pandemi sürecinde kapılarını kapatan kulüp, bu süreçten olumsuz etkilenince sponsorlardan destek gördü. Sınav Koleji, Moda Kuyumcusu sahibi Oktay Hacısalihoğlu, Doğu Otomotiv sahibi Muhammet Aydemir ve Çepnioğlu Oto Servis sahibi Şaban Özdemir, altyapı futboluna önem veren kulübe maddi açıdan büyük katkı sağladı.

Sarı-Kırmızılı kulüp, söz konusu sponsorlara kulübe sağladıkları destek ve katkıdan dolayı teşekkür etti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi