Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele eden Ereğli Belediyespor, 4’üncü hafta maçında konuk ettiği Altay’ı 4-0 farklı yendi.

Ankara bölgesinden kadın bölgesel hakem Havva Nur Demir’in düdük çaldığı maçta taraftarının desteğini arkasına alan Ereğli Belediyespor, maça hızlı başladı. Rakibine göre daha deneyimli bir kadroya sahip Ereğli, 10’uncu dakikada kaptan Damla Bozyel’in golüyle skor üstünlüğünü yakaladı. 22’nci dakikada sahne alan Azerbaycanlı oyuncu Joshguna Alıyeva attığı golle farkı 2’ye çıkardı. İlk yarı bu skorla sona erdi.

Ereğli Belediyespor, üstün futbolunu ikinci yarıda da sürdürdü. Güzel futbolla birlikte gol sayısında da artış yaşandı. 62’nci dakikada 10 numara Dilara Sürül golcülüğünü konuşturdu, rakip ağları sarsan 3’üncü isim oldu. Beyçayırı’nda günün son sözünü 71’inci dakikada Kamılla Mammadova söyledi. Ereğli temsilcisinin bir başka Azeri futbolcusu Kamılla, bu dakikada kaydettiği golle skoru 4-0 olarak belirledi.

Faruk Varlık’ın teknik direktörlüğünü yaptığı Ereğli Belediyespor sahasındaki farklı galibiyetle bu sezon ki ikinci 3 puanını hanesine yazdırdı. Eflatun-Beyazlılar, diğer galibiyetini 3’üncü haftada Diyarbakır deplasmanında Amed Sportif’i 2-0 yenerek almıştı.

Haftayı galibiyetle kapatarak puanını 6’ya çıkaran Ereğli Belediyespor, 5’inci hafta haftada 12 Ocak Çarşamba günü deplasmanda Kocaeli Bayan Futbol Kulübü’yle karşılaşacak.

Öte yandan, Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı’ndaki karşılaşmayı Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile eşi aynı zamanda Kdz. Ereğli Kadın Gücü Kooperatifi Başkanı Neriman Posbıyık, Karadeniz Bölge Komutanlığından Emekli Tuğamiral Taner Gün, belediye meclis üyeleri de izledi.

Posbıyık ailesi maçın ardından sahaya inerek kadın futbolcuları tek tek tebrik etti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi