*** Zonguldak Kömürspor’da değişim rüzgarı... 2. Lig ekibi, yakın zamanda alacağı kongre kararıyla başkan ve yönetim değişikliğine gidecek. Kırmızı-Lacivertli ekipte, başkanlık için Alaattin Kurnaz’ın ismi ön plana çıktı. Eski yönetim kurulu üyesi, Zonguldak’ı kucaklayacak bir yönetim oluşturacak.

2. Lig temsilcisi Zonguldak Kömürspor, 2021-2022 futbol sezonuna yenilenmiş bir yönetimle girecek. Önümüzdeki hafta içinde alınacak kongre kararıyla birlikte başlayacak değişim, yönetim kurulundan teknik ekibe, altyapıdan A takıma, futbolcu kadrosundan saha içi başarısına kadar her şeye yansıyacak.

5 sezondur mücadele ettiği 2. Ligde sıkıntılı dönemler geçiren, özellikle geride kalan sezonda son haftaya kadar ligde kalma mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor köklü bir değişim içine girdi. Eski Kulüp Başkanı aynı zamanda Kulüp Onursal Başkanı Salih Demir’in el attığı kırmızı-lacivertli kulüp, başkan ve yönetim değişikliğine gidecek.

Önümüzdeki hafta kongre kararı alacak olan Zonguldak Kömürspor’da başkanlık koltuğu el değiştirecek. Süreç içinde Sportif AŞ formatına son verecek olan kulüp, eskiden olduğu gibi Zonguldak Kömürspor Kulübü Derneği olarak yoluna devam edecek.

ALAATTİN KURNAZ İSMİNDE BİRLEŞİLDİ

Haziran ayı sonu ya da Temmuz ayı başında yapılması planlanan kongre öncesinde başkanlık görevi için Zonguldak Kömürspor eski yönetim kurulu üyesi, Gelikspor eski Kulüp Başkanı, iş adamı Alaattin Kurnaz’ın ismi ön plana çıktı. Hem altyapı, hem A takım düzeyinde ihtiyaç duyulduğu her an kulübe önemli destekler sağlayan Kurnaz başkanlığa çok sıcak bakıyor.

ZONGULDAK’I KUCAKLAYICI VE ŞEFFAF BİR YÖNETİM

Konuya ilişkin ŞAFAK Spor’a konuşan Alaattin Kurnaz, “Henüz net, kesinleşmiş bir şey yok. Görüşmelerimiz sürüyor. Kulübün mali tablosunu göreceğiz. Mali açıdan sıkıntılı bir süreç yaşanıyor. Düşüncemiz tüm Zonguldak’ın kucaklayacağı bir Zonguldak Kömürspor oluşturmak. Buna yönetim kurulundan başlayacağız. Zonguldak ve ilçeleri kapsayan bir yönetim oluşturma gayreti içindeyiz. Rödevanslı saha işletmecileri, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, oda ve dernekler yönetimin lokomotifi olacak. Eren Enerji’yi, Çates’i ve tüm ilçelerimizi işin içine sokmak istiyoruz. Bu yönde bir düşünceye sahibiz. Burada amaç, Zonguldak Kömürspor’u genele yaymak. Her şey açık ve şeffaf olacak. Şuan karşılıklı fikir alışverişi içindeyiz. Köklü bir çalışma yapılıyor. Önümüzdeki hafta her şey netlik kazanacak. Şuan için görüşmeler olumlu yönde ilerliyor. Zonguldak Kömürspor Kulübü için hayırlısı olsun” şeklinde ifadelerde bulundu.

DEĞİŞİM KENDİNİ GÖSTERECEK

Zonguldak Kömürspor Kulübü’nün üzerinde durduğu birleştirici ve bütünleştirici yönetim profili, kulübün yıllardır özlem duyduğu bir yönetim profili. Şuan taslak halindeki bu yönetim biçimi bahsedildiği gibi 2021-2022 sezonu öncesi gerçekleşirse, bu kesinlikle Zonguldak Kömürspor’un kurtuluşu olur.

Zonguldak’ı kucaklayıcı ve şeffaf bir kulüp modeli 2. Lig ekibini hem mali yönden kısa sürede düzlüğe çıkarır, hem de son 5 sezondur sportif açıdan kendini gösteremeyen başarı yakalanmış olur.

Bu hedef ve düşünceler doğrultusunda başkan olmasına kesin gözüyle bakılan Alaattin Kurnaz’la birlikte yaşanacak değişim, sadece yönetim cephesinde değil, teknik ekipten A takım futbolcu kadrosuna, altyapıdan sportif başarıya kadar kulübün her tarafında kendini gösterecek.

Kurnaz yönetiminde yeniden yapılanma içine girecek olan kırmızı-lacivertli kulüp, 2021-2022 TFF 2. Lig sezonuna yeni bir teknik direktör ve yenilenmiş bir futbolcu kadrosuyla girecek. 2015-2016 sezonundan bu yana mücadele ettiği 2. Ligde en iyi 8’inciliği yakalayabilen takım, yeni sezonda kesinlikle üst sıraları zorlayan bir takım kimliğine bürünecek.

Altyapı futboluna ayrı bir önem veren Kurnaz’ın göreve başlamasıyla birlikte kulüp altyapısı da baştan aşağıya elden geçecek. Burada en büyük amaç, altyapıyı eskiden olduğu gibi futbolcu üreten bir fabrika haline dönüştürmek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi