Zonguldak Kömürspor’un bugün 17.00’de yapılması beklenen olağan genel kurulu öncesi sürpriz gelişme yaşandı. Başkanlığa adaylığını koyması beklenen işadamı Alaattin Kurnaz, 14 Haziran Pazartesi günü yapılan “Zirveye Yolculuk” toplantısından bir sonuç çıkmayınca adaylıktan vazgeçti.

2. Lig ekibi Zonguldak Kömürspor’da “Zirveye Yolculuk” adını taşıyan proje yarım kaldı. Sadece toplantı ve sunumla kalan projenin devamı gelmeyince başkanlığa adaylığını koyması beklenen işadamı Alaattin Kurnaz aday olmaktan vazgeçti.

Sıkıntılı bir sezonun ardından Demir Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda kulüp eski Başkanı Salih Demir ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir’in önderliğinde yeniden yapılanma hareketi başlatan Zonguldak Kömürspor, “mali istikrar”, “şeffaf yönetim” ve “katılımcılık” ilkelerini içeren ve camiada büyük bir heyecan yaratan bu hareketi nihayete erdiremedi.

Yapılanma hareketi kapsamında 14 Haziran Pazartesi günü Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan öncülük ettiği, Salih Demir, Metin Demir, Zonguldak Kömürspor Sportif AŞ Başkanı Hakan Hürfikir, Zonguldak Kömürspor Kulübü Derneği Başkanı Süleyman Caner ve Başkan adayı Alaattin Kurnaz’ın katılımıyla  Dedeman Otel’de “Zirveye Yolculuk” adlı toplantı gerçekleştiren Zonguldak Kömürspor’da, geçmişe yönelik gelir-gider tablosu ile borçların mevcut yönetim tarafından dosya halinde hazırlanıp ikinci toplantıya sunulması istenmişti. Fakat aradan geçen 10 günlük süreye rağmen gelir-gider ve borçlara ilişkin dosya oluşturulamadı. Hal böyle olunca kulübün geleceğine yön verecek toplantı yarım kaldı.

Toplantının ardından bugüne kadar somut adımların atılmaması üzerine başkan adaylığı için adı geçen işadamı Alaattin Kurnaz, aday olmaktan vazgeçti. Kararında kesin olduğunu ileri süren Kurnaz, bu şartlarda aday olmasının mümkün olmayacağını söyledi.

Öte yandan, normalde bugün saat 17.00’de yapılması beklenen olağan genel kurulun, 30 Haziran Çarşamba gününe ertelenmesi kuvvetli ihtimal olarak görülüyor.

PEKALA BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Genel kurul öncesi yaşanan gelişmeler camiada endişe oluşturdu. 13-14 milyon TL borcu olduğu öne sürülen kulübün geleceğinin ne olacağı bilinmiyor. Normal şartlarda geçen sezon son hafta ligde kalmayı başaran Zonguldak Kömürspor’un, mevcut borçlar altında yeni sezona dair yapılanması çok güç olacak.

Bir yanda ödenmesi gereken borçlar, diğer yanda teknik ekip ve transfer için gerekli olan bütçe, 2. Lig ekibini büyük bir krizin içine sokacak. Şimdiden ön görülen bu kriz eğer yaşanacak olursa, Zonguldak temsilcisinin geçen sezondan daha kötü bir duruma düşmesi içten bile olmaz. Hatta 4 takımın küme düşeceği düşünülürse, kırmızı-lacivertli takımın ligde kalma adına işi hiç kolay olmayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi