2. Lig Kırmızı grupta 5 Ekim Çarşamba (yarın) günü oynanacak 8’inci hafta karşılaşmalarında görev yapacak hakemler açıklandı. Merkez Hakem Kurulu (MHK), hafta arası maçlarında düdüğü, Sakarya’dan Levent Gümüşdere, Muğla’dan Hakan Ülker, İstanbul’dan İlker Yasin Avcı, Eskişehir’den Süleyman Bahadır, Çorum’dan Ahmet Ecevit, Aksaray’dan Volkan Okur, İstanbul’dan Erdem Akbaş, Adana’dan Metehan Alpat, Bingöl’den Yusuf Aydın, Konya’dan Raşit Yorgancılar’a verdi.

Haftaların hızlı ilerlediği Kırmızı grupta 8’inci haftaya girildi. Sezon başında belirlenen fikstür doğrultusunda hafta arasında oynanacak karşılaşmalara, Rize, Van, Adıyaman, Trabzon, Zonguldak, Kırklareli, Uşak, Muğla Fethiye, İzmir Buca ve Balıkesir ev sahipliği yapacak.

Söz konusu illerde 14.30, 15.00, 15.30 ve 19.00’da başlayacak karşılaşmalar, Adıyaman FK-Etimesgut Belediyespor, Pazarspor-Kocaelispor, Vanspor-Diyarbekirspor, 1461 Trabzon-GMG Kastamonuspor, Zonguldak Kömürspor-Taco Karacabey Belediyespor, Uşakspor-Serik Belediyespor, Weecoıns Kırklarelispor-İskenderunspor, Fethiyespor-Ankara Demirspor, Baynet İnşaat Balıkesirspor-Kırşehir FK, Bucaspor 1928-Sarıyer arasında oynanacak.

Hafta arası maçları öncesi İskenderunspor 18 puanla lider pozisyonda yer alırken, 15’er puanlı Kocaelispor ile Karacabey Belediyespor iki ve üçüncü, 13’er puanlı Bucaspor 1928 ile Zonguldak Kömürspor dört ve beşinci, 12 puanla Ankara Demirspor altında basamakta yer alıyor.

Lider ve Play-Off hattının ardından 12 puanla 1461 Trabzon, 10’ar puanla Kırklarelispor, Fethiyespor, Serik Belediyespor, 9’ar puanla Vanspor ile Kastamonuspor, 8 puanla Etimesgut Belediyespor, 7’şer puanla Sarıyer ile Kırşehir FK, 5 puanla Adıyaman FK geliyor.

Son 4’ün oluşturduğu düşme potasında ise, 4’er puanla Diyarbekirspor ile Balıkesirspor, 3 puanla Uşakspor, 1 puanla Pazarspor yer alıyor.

OKUR’LA 1 YIL SONRA YENİDEN

Zonguldak Kömürspor’un 2 puan önündeki Karacabey Belediyespor’la saha ve seyircisi önünde oynayacağı karşılaşmayı, Aksaray bölgesinden 32 yaşındaki B klasman hakemi Volkan Okur yönetecek. Okur’un kenar çizgideki yardımcı triosunu, Mersinli B klasman yardımcı hakemler Mustafa Onur ile Hakan Akkaynak oluşturacak. Karşılaşmanın 4’üncü hakemi, Adana bölgesinden C klasman Doğukan Yıldırım.

Volkan Okur, yarın ki karşılaşmayla birlikte meslek kariyerinde Zonguldak Kömürspor’un 3’üncü maçını yönetecek. Okur’un, 9 Ekim 2019’da Zonguldak’ta, 27 Kasım 2021’de İzmir’de yönettiği maçlarda Zonguldak Kömürspor galip gelemedi. Elmas, bu maçlarda Hacettepespor’la golsüz berabere kalırken, Bucaspor 1928’e 2-0 mağlup oldu.

Aksaraylı klasman, konuk Karacabey Belediyespor’un ise bugüne dek sadece bir maçında düdük çaldı. Bursa ekibinin 3. Ligde mücadele ettiği 2016-2017 sezonunda Kartalspor’u 2-0 mağlup ettiği maçın hakemi Volkan Okur’du.

2. Ligin deneyimli hakemleri arasında yer alan Aksaray bölgesi hakemi, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 68 maçta düdük çaldı. Bu maçların 27’sini 2. Lig, 38’ini 3. Lig, 3’ünü Türkiye Kupası maçları oluşturdu.

Volkan Okur, bu sezon son olarak 18 Eylül’de Diyarbekirspor ile 1461 Trabzon arasında oynanan Kırmızı grup maçında düdük çaldı.

Öte yandan, geçen sezon Zonguldak Kömürspor’la bir deplasman maçında yolu kesişen tecrübeli klasman, Zonguldak’a 9 Ekim 2019’daki görevinin ardından tam 3 yıl sonra ikinci kez misafir gelecek.

5 Ekim Çarşamba maçlarının programı ve hakemler şöyle:

Saat 14.30 Adıyaman Atatürk Stadı: Adıyaman FK-Etimesgut Belediyespor (Raşit Yorgancılar-Konya/B klasman)

Saat 14.30 Pazar İlçe Stadı: Pazarspor-Kocaelispor: (Yusuf Aydın- Bingöl/ B klasman)

Saat 14.30 Van Atatürk Stadı: Vanspor-Diyarbekirspor (Metehan Alpat-Adana/B klasman)

Saat 14.30 Yomra İlçe Stadı: 1461 Trabzon-GMGKastamonuspor (Fevzi Erdem Akbaş-İstanbul/B klasman)

Saat 15.00 Karaelmas Kemal Köksal Stadı: Zonguldak Kömürspor-Taco Karacabey Belediyespor (Volkan Okur-Aksaray/B klasman)

Saat 15.30 Uşak 1 Eylül Stadı: Uşakspor-Serik Belediyespor (Ahmet Ecevit-Çorum/B klasman)

Saat 15.30 Kırklareli Atatürk Stadı: Weecoıns Kırklarelispor-İskenderunspor (Süleyman Bahadır-Eskişehir/B klasman)

Saat 19.00 Fethiye İlçe Stadı: Fethiyespor-Ankara Demirspor (İlker Yasin Avcı-İstanbul/B klasman)

Saat 19.00 Balıkesir Atatürk Stadı: Baynet İnşaat Balıkesirspor-Kırşehir FK (Hakan Ülker-Muğla/ B klasman)

Saat 19.00 Yeni Buca Stadı: Bucaspor 1928-Sarıyer (Levent Gümüşdere-Sakarya/B klasman)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi