Önce Fenerbahçe, ardından Erzurumspor için forma kampanyası düzenleyen Acun Ilıcalı, İşçi Milli takımı diye lanse edilen Zonguldak Kömürspor Kulübü’nün umudu oldu.

2. LİGDE 2019-2020 sezonu öncesi ekonomik açıdan büyük kriz yaşayan Zonguldak Kömürspor, ligin başlamasına az bir süre kala başlattığı kampanyalarla krizi aşmak istiyor.

“Kombine kart”, “67 saatte 67 bin forma”, “3684 Maden Şehidi Forması” gibi kampanyalarla kulübe maddi gelir sağlamak isteyen kulüp yönetimi, söz konusu kampanyalara beklenen ilgiyi göremedi. Özellikle üzerinde 3684 maden şehidinin isminin yazılı olduğu ve 55 TL’den satışı sunulan ve gelirinin yarısı Maden Şehitleri Derneği'ne bağışlanacak Maden Şehitleri Forması’nda istenilen satış rakamlarına ulaşamayan kırmızı-lacivertli kulüp, Süper Ligde Fenerbahçe ve 1. Ligde Erzurumspor adına kendisine ait TV kanalında kampanya düzenleyen ünlü televizyoncu ve spor adamı Acun Ilıcalı’dan yardım kampanyası desteği bekliyor. En son dün akşam Erzurumspor için düzenlenen forma kampanyasını örnek alan 2. Lig kulübü, Ilıcalı’nın İşçi Milli takımını temsil eden ve üzerinde şehit maden işçilerinin isminin yazılı olduğu Maden Şehitleri formasına duyarsız kalmayacağını ümit ediyor.

Ünlü ismin dün akşam TV8’de canlı yayınlanan yardım kampanyasında 3 saatte 100.000 bin forma satıp, mavi-beyazlı kulübe 10 milyon TL maddi katkı sağlaması üzerine Zonguldak Kömürspor Kulübü, yardım kampanyası desteği için ünlü isme seslendi.

Acun Ilıcalı’dan Maden Şehitleri forması kampanyasına el atmasını isteyen kulüp yönetimi, tıpkı Fenerbahçe ve Erzurumspor örneğinde olduğu gibi TV kanalında tanıtımı yapılacak kampanyayla birlikte kulübün geleceğinin kurtulacağına inanıyor. Söz konusu destek kampanyası için seslerini Ilıcalı’ya duyurmak isteyen kırmızı-lacivertliler, umutlu düşüncelerle girişimlere başladı.

KULÜBÜMÜZE BÜYÜK DESTEK SAĞLAMIŞ OLUR

Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, kulübün ekonomik yönden zor günler geçirdiğini, kampanyalar düzenleyerek ayakta kalmaya çalıştıklarını belirterek, “1966 yılından bu yana 53 yılı geride bıraktık. 2011 yılından bu yana Zonguldakspor’un devamı olarak Zonguldak Kömürspor adı altında devam ediyoruz. Ekonomik yönden büyük kriz içindeyiz. İşçi Milli takımı diye adlandırdığımız kulübümüzü ayakta tutmak için destek kampanyaları düzenliyoruz. Bunlardan biri de “Maden Şehitleri Forması” kampanyası. 1941 yılından bu yana hayatlarını kaybeden 3684 maden şehidimizin isminin yazılı olduğu formayı 55 TL’ye satıyoruz. Bu formayı aynı zamanda takımımız resmi maçlarda giyiyor. Fakat beklediğimiz desteği göremedik. Acun Ilıcalı’nın Fenerbahçe ve Erzurumspor için düzenlediği forma kampanyası bize umut ışığı oldu. Ünlü ismin maden şehitleri formasına duyarsız kalacağını düşünmüyorum. Kulübümüzün düzenlediği forma kampanyasına el atarsa madenci şehrine önemli bir katkı sağlamış olur. Bu konuda kendisinden destek bekliyoruz” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi