***Kırmızı-Lacivertliler, sezonun 37’nci haftasında kritik 90 dakika mücadelesi verecek. 33 puanla 12’nci sırada olmasına karşın ligi henüz garantileyemeyen Zonguldak ekibinin acil olarak 1 puana ihtiyacı var. İşi son haftaya bırakmak istemeyen Barış Şeref ve öğrencileri, Kocaelispor karşısında iç saha avantajını iyi kullanıp istediğini almak istiyor.

Zonguldak Kömürspor, Kocaelispor’la oynayacağı kritik 90 dakika mücadelesine hazır. Ligde kalma adına büyük önem taşıyan maçta alınacak 1 puan, Zonguldak ekibini bitime bir hafta kala ligde tutacak. Yenilgi halinde ise, son hafta Afyonspor’la oynanacak maç belirleyici rol oynayacak. İşi son haftaya bırakıp ligi riske sokmak istemeyen teknik sorumlu Barış Şeref, futbolcuları puana odaklı çalışmalarla zorlu sınava hazırlıyor.

Kırmızı-Lacivertli takımda iç saha mücadelesi öncesi stoper Muhammet Yeşil dört sarı kart cezalısı. Muhammet’in yanı sıra covid testi pozitif çıktığı için karantina süreci devam eden kaleci Sinan Ören de, Çorum FK maçında olduğu gibi bu müsabakada görev alamayacak.

Teknik sorumlu Barış Şeref’in, iki önemli eksiğin yerine görev alacak isimlere güveni tam. Takımı en üst performans seviyesiyle maça hazırlayan Şeref, hem toplu, hem de birebir yaptığı konuşmalarla futbolcuların motivasyon seviyesini de yukarıya çıkarmaya çalışıyor. Karşılaşmanın ligde kalma adına büyük önem taşıdığını her fırsatta dile getiren Kırmızı-Lacivertli hoca, futbolculardan bu bilinç ve sorumlulukla oynamalarını isterken, özellikle kale ve savunma oyuncularına çok dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Barış hoca, gol yemeden geçilecek her dakikanın takımın lehine olacağını, dolayısıyla takım halinde sahanın her alanında uygulanacak baskı, pres ve mücadelenin istedikleri 1 puanı almalarında büyük rol oynayacağını aktardı.

Kırmızı-Lacivertli takım topladığı 33 puanın 25’ini iç sahada elde etti

İÇ SAHA AVANTAJINI KULLANMALIYIZ

Zonguldak Kömürspor, Kocaelispor maçıyla birlikte bu sezon iç sahada 18’inci maçını oynayacak. Bu maç aynı zamanda sezonun son iç saha mücadelesi olacak.

Genel puantaj tablosunda düşük seviyeli istatistik ortaya koymasına rağmen Kırmızı-Lacivertli takım, iç sahada iyi nitelendirilecek performansıyla dikkat çekiyor. Geride kalan 36 haftalık süreçte 33 puan toplayan Zonguldak ekibi, bu puanın 25’ini iç sahada elde etti. Bu yönüyle Elmas, iç saha sıralamasında 11’inci basamakta yer alıyor. Dolayısıyla Kocaelispor maçı öncesi Zonguldak Kömürspor’un en büyük avantajı iç saha olacak.

Ligde mevcut tabloda 7 galibiyeti bulunan Kırmızı-Lacivertli takım, bu galibiyetlerin 6’sını evinde aldı. Yine 12 beraberliğin 7’si iç sahada elde edildi. İç sahada kolay kolay mağlup olmayan Elmas’ın, 15 mağlubiyetin sadece 4’ünü iç sahada aldığı görülüyor.

Bu sezon iç sahada ilk galibiyetini ikinci hafta Niğde Anadolu FK’yı 2-1 yenerek alan Zonguldak Kömürspor, ardından 9’uncu haftada Şanlıurfaspor’u 2-0, 11’inci haftada Hacettepespor’u 4-1, 16’ncı haftada Çorum FK’yı 1-0, 19’uncu haftada İnegölspor’u 2-1, 28’inci haftada Uşakspor’u 1-0 yendi.

Galibiyetlerin dışında Zonguldak Kömürspor, yine iç sahada 7’nci haftada Erzincanspor (0-0), 13’üncü haftada Sarıyer (0-0), 21’nci haftada Ergene Velimeşespor (1-1), 24’üncü haftada Kahramanmaraşspor (1-1), 29’uncu haftada Sancaktepe Fk (1-1), 31’inci haftada Gümüşhanespor (1-1), 33’üncü haftada Manisa FK (0-0) maçlarından berabere ayrılarak hanesine +7 puan yazdırdı.

Kırmızı-Lacivertli takım, 4. haftada Ankara Demirspor (1-2), 6. haftada Amed Sportif (0-1), 18. haftada Afyonspor (1-2) ve 26. haftada Hekimoğlu Trabzon’la (0-1) evinde oynadığı maçlarda mağlup olunca puan çıkaramadı.

ZONGULDAK, EVİNDE 4 MAÇTIR YENİLMİYOR

Zonguldak Kömürspor iç sahada 4 maçtır yenilgi bilmiyor. Devrek’te en son 14 Mart’ta Hekimoğlu Trabzon’a 1-0 mağlup olan Elmas, bu maç sonrası içeride Uşakspor’u 1-0 yenerken, Sancaktepe FK ve Gümüşhanespor’la 1-1, Manisa FK ile 0-0 berabere kaldı.

Barış Şeref’in öğrencileri, bu seriyi yarın Kocaelispor karşısında da sürdürüp son haftaya ligi garantilemiş şekilde girmek istiyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi