Kilimli Belediyespor’da hem yönetim, hem teknik ekip Türkiye Futbol Federasyonu’nun Mayıs ayının ilk haftasında futbolun geleceğiyle ilgili vereceği kararı merakla bekliyor.

SÜPER Amatör Ligde açık ara farkla lider durumda olan Kilimli Belediyespor, futbolun geleceğiyle ilgili kararı beklemeye başladı.

12 takımlı ligde bitime 3 hafta kala ertelenen ligi açık ara farkla lider götüren sarı-siyahlı ekip, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Mayıs ayının ilk haftasında yapacağı toplantıdan çıkacak karara odaklanmış durumda. Bölgesel Amatör Lig hedefiyle kurulan takımla 19 haftası geride kalan ligi forse eden kulüp, hem maddi yönden, hem de skor başarısı yönünden harcanan emeklerin boşa gitmesinden korkuyor.

4 yıldır Bölgesel Amatör Lig özlemi çeken, bu özlemi gidermek için bu sezon bütçeden büyük harcamalar gerçekleştiren kulüp, profesyonel lig bazında Süper Ligi oynatma çabası içindeki Türkiye Futbol Federasyonu’nun amatörler için de çözüm yolu bulmasını bekliyor.

Hem Kilimli Belediyespor için hem de diğer kulüpler için tüm sezon boyunca harcanan emeklerin boşa gitmemesi yönünde çözüm üretilmesinin yerinde karar olacağını düşünen sarı-siyahlı yönetim ve teknik ekip, sezonun bir şekilde tamamlanması ya da lider pozisyonundaki takımlara bir üst lige terfi konusunda hak tanınması gerektiğini umut ediyor.

Kilimli Belediyespor, 19’uncu haftada ertelenen ligde açık ara farkla ilk sırada yer alıyordu. 19 maçta 16 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgiyle 50 puan toplayan sarı-siyahlı takım, ikinci Gelikspor’un 5 puan önünde şampiyonluğa doğru koşuyordu.

4 YILLIK ÖZLEM VAR

Bu sezonla birlikte 4 yıldır yerel düzeyde Süper Amatör Ligde mücadele eden Kilimli Belediyespor, hemen her sezon Bölgesel Amatör Lig hedefiyle takım kursa da özlemi bir türlü bitiremedi.

Kilimli takımı, Türkiye Futbol Federasyonu’nun 2010 yılında yarı profesyonel lig olarak uygulamaya koyduğu Bölgesel Amatör Ligde en son 2015-2016 sezonunda mücadele etmişti.

Bu sezon çok yaklaşmasına rağmen koronavirüs engeline takılan sarı-siyahlı takım, şuan mücadele ettiği ligde 2016-17 sezonunu 32 puanla 6’ncı, 2017-18 sezonunu 29 puanla 6’ncı, 2018-19 sezonunu 46 puanla 2’nci sırada tamamlamıştı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi