Maçın henüz 13’üncü dakikasında olmadık yerde rakibe al da at denilecek tarzda bir geri pas, sonrasında orta alanda kaptırılan ve golle sonuçlanan bir top... Bunlar ön plana çıkan sadece ikisi. Bugün bir de yanlış oyuncu tercihleri göze battı. Performans düşüklüğü içindeki futbolculara sınırsız tahammül yenilgide başrol oynadı. Tamam gençlerden kurulu bir takımız ama bu kadar da acemice hatalar yapılmaz ki!

Zonguldak Kömürspor sezonun ilk yenilgisini evinde oynadığı 4’üncü hafta maçında aldı. Cumartesi mesaisinde grubun iddialı takımlarından Ankara Demirspor’u konuk eden Zonguldak ekibi, tecrübeli futbolculardan kurulu rakibi karşısında pek bir varlık gösteremedi. İlk kez güçlü bir rakip karşısında gücünü deneyen kırmızı-lacivertli takım, ne takım halinde, ne de bireysel açıdan sahada yoktu.

Zonguldak temsilcisi, ev sahibi rolü üstlendiği karşılaşmaya Taha Cengiz, Hakan, Ali Fırat, Serbay, Emre Kara, Hüseyin Yılmaz, Aykut Emre, Batuhan Yılmaz, Oktay Pop, Ahmet Hakan ve Sinan Uzun’dan oluşan ilk 11’le çıktı.

Ofansif yönüyle hem orta alanda hem de hücumda daha etkili olan Emre Kara, bu maçta savunmanın solunda bek görevi gördü. Sağ bekte Ramazan, statü gereği kadroya alınmazken, Kırmızı-Lacivertliler'i savunmanın önünde Hüseyin Yılmaz yönlendirdi, Aykut Emre, Batuhan Yılmaz, Ahmet Hakan Oktay Pop orta alanı oluşturan isimler oldu. Zonguldak ekibi, tek forvet Sinan Uzun’la ileri uçta gol aradı.

Tecrübeli futbolculardan oluşan Ankara Demirspor maç başlar başlamaz farkını ortaya koydu. Topu ayağında tutan ve oyunu istediği gibi yönlendiren konuk ekip, Zonguldak Kömürspor’a pozisyon imkanı tanımadı.

Sağ kenarda Serbay Yağız ile Oktay Pop ikilisi arasında yaşanan uyumsuzluk dikkat çekti. Sağ ortada üretkenliği sıfır olan Oktay, futboluyla vasat  kalınca zaman zaman sol kenarda Ahmet Hakan’la yer değiştirdi. Hüseyin Yılmaz’ın ön liberoda servis ve yönlendirici özelliğiyle dikkat çektiği maçta, orta alandaki diğer futbolcuların yetersiz kalması üzerine topu ileriye taşımakta zorlanan Kömürspor, dolayısıyla pozisyon üretme anlamında bir hayli zayıf kaldı. Sol bekte görev almasına karşın Emre Kara, özellikle ilk 45’te bir-iki pozisyonda hücuma açılarak pozisyon üretmeye çalıştı fakat netice çıkmadı. Golcü orta saha, bu dakikalarda ofansif yönünü ön plana çıkardı. Serbay-Oktay ikilisinin bir hayli zayıf kaldığı sağ kanat, ilk çeyrekte büyük bir hata yaptı. Bu hata Zonguldak Kömürspor’a kalesinde gole neden oldu.

Kendi yarı sahasında topu kazanan Emre Kara, takımı atağa çıkardığı sırada rakipten baskı yiyince topu sağ bek Serbay’a oynadı. Devam eden baskı Kömürsporlu futbolcuyu hataya zorladı. Topu öne ya da kenar çizgiye oynamak yerine kaleciye geri pas olarak gönderen Serbay’ın pası hedef şaşırdı, topu önünde bulan Süleyman ceza sahası içinde sert vurdu kaleci Taha’nın müdahalesine rağmen meşin yuvarlak ağlarla buluştu. (0-1).

Maçın henüz 13’üncü dakikasında golü yiyen Zonguldak Kömürspor demoralize oldu. Beklenmeyen dakikada gelen şok gol üzerine moral-motivasyon kaybı yaşayan ev sahibi futbolcuları, beraberlik golünü kovalamaya başladı. Atak ve organize pozisyon yönünden zayıf kalan Zonguldak Kömürspor, zaman zaman faul ve korner gibi duran toplarla gol aradı. Kornerler, hafta arasında üzerinde çalışılmasına rağmen kaleci antrenmanından öteye gitmedi. Faullerde de vuruş tercihleri pozisyonun sonuçsuz kalmasına neden oldu.

İlk yarıyı 1-0 geride tamamlayan Zonguldak Kömürspor, ikinci yarıya oyuncu değişikliğiyle başladı. İlk yarının en vasat ismi Batuhan Yılmaz kenar yönetim tarafından oyundan alınırken, yerine tecrübeli ön libero Murat Türkkan girdi. Murat’la birlikte canlanan orta alan, oyunu rakip yarı sahaya yıkmayı başardı. Kenar organizasyonları ve cepheden kısa paslarda rakip savunmanın zorlandığı anlarda maalesef gol gelmedi. Baskının arttığı dakikalarda rakip kalecinin sakatlığını ileri sürüp tedavi istemesi, Zonguldak Kömürspor’un bu anlardaki baskılı futbolunun önüne geçti. Tedavi sonrası kaldığı yerden devam eden Kömürspor, dakikada Aykut Emre’yle golle burun buruna geldi. Genç sol ayak, rakip kaleyi uzak mesafe şutuyla yokladığı anda direğe takıldı.

Kömürspor’da ikinci oyuncu değişikliği 63’üncü dakikada geldi. Takımda günün başarılı ismi Hüseyin Yılmaz oyundan alındı, yerine Furkan Şimşek girdi. Bu değişikliğe kimse anlam veremedi. Nitekim Zonguldak Kömürspor sonraki dakikalarda topa ve oyuna hakimiyetini kaybetti.

Zaman zaman oyunu soğutmasını bilen Ankara Demirspor üzerindeki bu baskıdan kurtularak sahaya yeniden hakim oldu. Turan Yılmaz sağdan sert şut çıkardı, top direkten oyun alanına dönerken, Ahmet’in tamamladığı topu kaleci Taha kornere çeldi.

Kömürspor, 82’nci dakikada sol kenarda Ahmet Hakan- İlker Cihan değişikliğine gitti. Bu değişikliğin hemen peşine konuk takım 83’üncü dakikada ikinci golü buldu. Orta alanda rakibe kaptırılan top, ikinci gol olarak Kömürspor ağlarıyla buluştu. Bu dakikada sahneye çıkan isim Mustafa oldu. Kaleci Taha’yla karşı karşıya kalan rakip oyuncu, etkili vuruşla topu ağlarla buluşturdu. (0-2).

2-0’dan sonra Zonguldak Kömürspor oyundan düştü. Bu sırada sakatlanan kaptan Hakan, 84’üncü dakikada yerini Berkan’a bıraktı. Maçın kalan bölümlerinde başka gol olmayınca, karşılaşma Ankara Demirspor’un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sezon ki ilk yenilgisini alan Zonguldak Kömürspor, 5 puan kalarak haftayı 8’inci sırada kapattı. Kırmızı-Lacivertli takım, 14 Ekim Çarşamba günü deplasmanda Sancaktepe FK’nın konuğu olacak.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR:0 ANKARA DEMİRSPOR:2

STAT: Devrek İlçe

HAKEMLER: Oğuzhan Uğurlu (7), Sinan Ertinğü (7), Göktuğ Hazar Erel (7)

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: Taha Cengiz (6), Ahmet Hakan (4)(Dk.82 İlker Cihan 3), Serbay (3), Emre (6), Hakan(5)(Dk.84 Berkan 4), Batuhan (3)(Dk. 46 Murat Türkkan 5), Aykut Emre (6), Ali Fırat (5), Hüseyin Yılmaz (6)(Dk. 63 Furkan 4), Oktay (3), Sinan (5)

ANKARA DEMİRSPOR: Bahadır (6), Kamil (7), Hüseyin (7), Hasan (7), Mustafa (7)(Dk.88 Rahmi 3), Serdar (6)(Dk.82 Ayberk 3), Hakan (7), Ahmet (7), Süleyman (6)(Dk.63 Ahmet 4), Turan(7), Taner(7)

GOLLER: Dk.13 Süleyman, Dk.83 Mustafa (Ankara Demirspor)

SARI KARTLAR: Batuhan, Sinan, Ali (Zonguldak Kömürspor), Taner (Ankara Demirspor)

TOPLU SONUÇLAR

Uşakspor-Amed Sportif:3-0

Hekimoğlu Trabzon-Anagold 24 Erzincanspor:1-1

Şanlıurfaspor-Kahramanmaraşspor:1-1

Gümüşhanespor-Ergene Velimeşespor:3-3

Zonguldak Kömürspor-Ankara Demirspor:0-2

Hacettepespor-Sancaktepe FK:0-1

Çorum FK-Afjet Afyonspor:1-1

Sarıyer-Niğde Anadolu FK:3-0

Manisa FK-İnegölspor:5-1

Kocaelispor (BAY)

HAFTANIN MAÇLARI (14 EKİM ÇARŞAMBA)

14.30 Mustakil Atletizm Pisti Sahası: Anagold 24 Erzincanspor-Şanlıurfaspor

15.00 TCDD Ankara Demirspor Stadı: Ankara Demirspor-Gümüşhanespor

15.00 Niğde 5 Şubat Stadı: Niğde Anadolu FK-Manisa FK

15.30 İnegöl İlçe Stadı: İnegölspor-Çorum FK

15.30 Mustafa Kemal Atatürk Stadı: Ergene Velimeşe-Sarıyer

15.30 İstanbul 15 Temmuz Stadı: Sancaktepe FK-Zonguldak Kömürspor

17.00 Kahramanmaraş 12 Şubat Stadı: Kahramanmaraş-Uşakspor AŞ

17.00 Diyarbakır Stadı: Amed Sportif-Hacettepespor

19.00 Zafer Stadı: Afjet Afyonspor-Kocaelispor

Hekimoğlu Trabzon (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi