Zonguldak’ta, hayatını futbola adayan 85 yaşındaki Özdemir Dayanıklı, antrenörlük mesleğinde 57’nci yılı geride bıraktı. Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Zonguldak Şubesi, 57’nci yıl gururu yaşayan yılların deneyimini plaketle onurlandırdı.

1936 yılında doğan ve çocukluktan bu yana futbolun içinde olan Özdemir Dayanıklı, uzun futbol kariyerinin ardından 1964 yılında 28 yaşındayken jübilesini yaparak futbolculuk serüvenine nokta koydu. Futbola gönülden bağlı olan Dayanıklı, dolayısıyla yeşil sahalardan kopamadı ve futbolu bırakır bırakmaz aynı yıl genç yaşta antrenörlüğe geçiş yaptı.

Kozlu Belediyespor’da başladığı antrenörlüğü süreklilik haline getiren Dayanıklı, meslekte aralıksız 57’nci yılı geride bıraktı. 85 yaşında olmasına rağmen kentte hala aktif olarak antrenörlük yapan deneyimli antrenör, Birinci Amatör Küme’de mücadele edecek Maden İşçileri Topbaşıspor’la 2021-2022 futbol sezonuna hazırlanıyor.

Hala ilk gün ki heyecanı yaşayan Dayanıklı, gençlerden oluşturduğu takımla şampiyonluk mücadelesi verecek.

TÜFAD plaketle onurlandırdı

Öte yandan, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Zonguldak Şubesi, Zonguldak’ın hatta Türkiye’nin en yaşlı faal antrenörü unvanına sahip olan Özdemir Dayanıklı’yı, 57’nci meslek yılı dolayısıyla plaketle onurlandırdı.

Şube Başkanı Ahmet Birdal, Zonguldak antrenörlüğünün duayen isimleri arasında yer alan Özdemir Dayanıklı’yı bugün Fener’deki dernek binasında ağırlayarak, yönetim kurulu tarafından hazırlanan plaketi takdim etti. Dayanıklı’yı, uzun ve başarılı meslek kariyerinden dolayı kutlayan Başkan Birdal, aynı zamanda meslektaşı olan duayen isme sağlıklı uzun ömürler ve başarı diledi.

Başkan Birdal ve TÜFAD yönetimine bu nazik davranışından dolayı teşekkür eden Özdemir Dayanıklı, futbolu ve antrenörlüğü çok sevdiğini, sağlığı elverdiği müddetçe antrenörlük mesleğini sürdürüp, tecrübelerini gençlere aktaracağını söyledi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi