Koronavirüs salgını nedeniyle liglerin tatil edilmesi en çok Karaelmas Kemal Köksal Stadı zeminine yaradı. En son 23 Şubat’ta maç oynanan zemin, koronavirüs boşluğunda yapılan iyileştirme çalışmalarıyla kendini toparlayarak maç oynanır hale geldi.

SEZON boyunca eleştirisel anlamda gündemden biran olsun düşmeyen Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın zemini, hem koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan futbol boşluğu, hem de bu süreçte yapılan iyileştirme çalışmalarıyla kendini iyice toparladı. Eski bozuk halinden hiçbir izin kalmadığı zemin, yeni haliyle futbol oynanır hale geldi.

2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un iç saha maçlarına ev sahipliği yapan ve sezon başından bu yana üstte antrenman ve maç trafiğiyle yıpranan Karaelmas Kemal Köksal Stadı, 27’nci haftaya girilirken Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bünyesindeki saha ve zemin denetçileri tarafından yapılan incelemenin ardından “kötü ve bozuk zemin” raporu üzerine futbola kapatılmıştı.

Bu sırada dünyada salgın haline gelen yeni tip koronavirüs nedeniyle futbol liglerinin 19 Mart itibariyle tatil edilmesiyle birlikte yükü iyice hafifleyen stat zemininde uzun zamandır futbola dair hiçbir aktivite yapılmıyor.

En son 23 Şubat’ta Zonguldak Kömürspor-Hekimoğlu Trabzon maçına ev sahipliği yapan stat zemini, geride kalan 85 günlük süreçte yaşanan futbol boşluğunda Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan iyileştirme çalışmaları kapsamında hızla toparladı.

Yağmur ve kar yağışının etkili olduğu kış ayında üst üstte antrenman ve maçlarla çim özelliğini kaybederek toprak zemine dönüşen hatta yer yer balçığın oluştuğu zeminin artık eski halinden eser yok.

Stat Müdürü Zeki Karadoğan öncülüğünde oluşturulan çim ve zemin bakım ekibinin hummalı çalışması sonucu futbol oynamaya elverişli hale getirilen zemine, iyileştirme programı uygulaması 11-22 Mayıs tarihleri arasında da devam edecek. Bu programla birlikte zeminin futbola yönelik verimi, yüzde 80-90 seviyesine çıkarılacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

     

Editör: Haber Merkezi