Yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Ligde 9’uncu sezona hazırlanan Ereğli Belediyespor’un olağanüstü genel kurulu dün yapıldı. 29 kişilik yeni bir yönetim oluşturan eflatun-beyazlı kulüp, Bölgesel Amatör Ligde şampiyon olup 3. Lig özlemine bu kez son vermek istiyor. 2013-2014 sezonunda yükseldiği Bölgesel Amatör Ligde 9’uncu sezonunu yaşayacak Ereğli ekibinin söz konusu ligde büyük bir başarısı yok.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbsıyık’ın yine kulüp başkanlığı görevini üstleneceği Ereğli Belediyespor’un yönetim kurulunda Halil Bozkuş, Sercan Demir, Levent Gül, Ufuk Çakmakoğlu, Fatih Çapar, Kerim Sağlam, Emin Sezgin, Erdal Akbaba, Yaşar Eroğlu, İdris Gülay, Özgen Aydın, Gökmen Baydan, Serhat Aydın, Koray Müminoğlu, Ercan Durgut, Ümit Harun Genç, Özkan Özyiğit, Emre Akçay, Özkan Azman, Erdal Özdemir, Satılmış Yiğit, Tarkan Atik, Oğuz Cömert, Deniz Koca, Halit Aydın, Muhammet Ali Ateş, Orkun Dinçel ve Recep Köksal yer alıyor.

Her kesime hitap eden eflatun-beyazlı yönetim kurulu, ilk iş olarak kendi arasında görev dağılımı yapıp branş branş sorumluluk üstlenecek.

Ereğli Belediyespor’da İkinci Başkan görevi Halil Bozkuş'a verilecek. Halil Posbıyık'tan sonra ikinci adam unvanıyla tam yetkiyle görev üstlenecek Bozkuş, futbol takımına yön veren kişi olacak. Bozkuş idaresinde oluşacak transfer komitesi, 2022-2023 sezonu planlaması kapsamında önce teknik direktör, ardından da iç ve dış transfer çalışmalarına yoğunlaşacak.

Başkan Halil Posbıyık, ilçede faaliyet gösteren Erdemir, Tat Metal-Çelik, Çınar Boru gibi büyük firmalardan takıma sponsor olmalarını beklediklerini söylerken, en büyük arzularının 20 yılı aşkın süredir özlem duydukları 3. Lige çıkmak olduğunun altını kalın çizgiyle çizdi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi