Peş peşe puan kayıplarıyla puantajda ateş hattında yer alan Zonguldak Kömürspor zorlu bir viraja giriyor. Kırmızı-Lacivertliler, 8 günde oynayacağı 3 maçta alabileceği en yüksek puanı almaya çalışacak. Maçların 2’si iç sahada, 1’i deplasmanda oynanacak.

Ligde sezon başından bu yana istikrarı bir türlü tutturamayan Zonguldak Kömürspor, çok zorlu bir fikstüre giriyor. Alt sıralarla bağını koparmaya çalışan takım, 24 Mart-1 Nisan tarihleri arasında 8 günde 2’si deplasmanda 3 önemli maç oynayacak.

Son lig maçında deplasmanda son sıradaki Şanlıurfaspor’a 3-0 farklı mağlup olarak puan kayıpları serisini sürdüren Zonguldak Kömürspor, 13 yenilgiyle grupta en fazla yenilgi alan 8’inci takım. 26 puanla 12’nci basamakta sıralanan temsilcimiz, 30’uncu hafta itibariyle hala ateş hattında yer alıyor. Alttaki takımlarla bağı bir türlü koparamayan Zonguldak ekibi, 8 günlük kısa sürede oynayacağı 3 maçta alabileceği en yüksek puanı alıp tehlikeli bölgeden uzaklaşmak istiyor.

UŞAKSPOR (44 PUAN)

Play-Off kovalıyor

Zonguldak Kömürspor’un 3 maçlık zorlu lig takvimi 24 Mart Çarşamba günü Uşakspor’la başlayacak. İç sahadaki maçta Play-Off hesapları yapan rakiple oynanacak 90 dakika, kırmızı-lacivertliler için kolay geçmeyecek. Kısa bir süre önce teknik direktör değişikliğine giderek geçen sezon Zonguldak Kömürspor’u çalıştıran Serkan Afacan’ı takımın başına getiren Uşakspor, Afacan yönetiminde çıktığı ilk maçta Hacettepespor’u 2-0 yenerek Play-Off umutlarını sürdürdü.

SANCAKTEPE FK (22 PUAN)

17 maçtır galip gelemiyor

Bu maçın ardından Zonguldak, 28 Mart Pazar günü yine kendi sahasında erteleme maçında Sancaktepe FK’yı konuk edecek. Kendisini 4 puan geriden takip eden İstanbul ekibi, kolay gibi görünse de dikkat edilmesi gereken takımlar arasında yer alıyor. Alt bölümdeki takımlara karşı yaşadığı sürpriz puan kayıplarıyla bilinen Zonguldak Kömürspor, her ne kadar favori olarak gözükse de hem hazırlık aşamasında, hem de maçta temkinli ve yüzde yüz konsantre olmak zorunda.

Devre arasında yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle kadrosu dağılan ve altyapı ağırlıklı futbolcularla yola devam eden Sancaktepe FK, ikinci yarıda şuana kadar oynadığı 9 maçta hiç puan alamadı. Rakibin öncesinde de 8 maçlık kazanama serisi var. Toplamda 17 maçtır galip gelemeyen, bu süreçte sadece 2 beraberlik alabilen, diğer tüm maçlardan yenilgiyle ayrılan Sancaktepe FK, üst üstte yaşadığı kayıplarla 15’inci sıraya kadar gerilemiş durumda.

HACETTEPESPOR (20 PUAN)

Düşme potasındaki 3 takımdan biri

Zonguldak Kömürspor iç sahada peş peşe oynayacağı maçların ardından 1 Nisan Perşembe günü Ankara deplasmanında Hacettepespor’un konuğu olacak. 24 ve 28 Şubat’ta Kahramanmaraşspor ve Sancaktepe FK ile oynadığı maçlardan ard arda galibiyetlerle ayrılarak dikkatleri üzerine çeken Başkent ekibi, son 4 maçtır ise galip gelemiyor.

Erzincanspor ve Hekimoğlu Trabzon yenilgilerinin ardından Şanlıurfaspor’la berabere kalarak araya 1 puan sıkıştıran Hacettepe ekibi, son lig maçında Uşakspor’a 2-0 yenildi. 20 puanla 17’nci sırada yer alan rakip, düşme potasını oluşturan üç takımdan biri konumunda.

Zonguldak Kömürspor, 8 günlük süre içinde oynayacağı bu 3 maçtan en düşük 7, maksimum 9 puan hedefliyor. 7 puan alması halinde Zonguldak Kömürspor 33 puana, 9 puan alması halinde ise 35 puana ulaşıp BAY geçeceği 32'nci hafta öncesinde puantaj sıralamasında tehlikeli bölgeden iyice uzaklaşacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi