Süper Amatör Ligde Klasman A ve B gruplarında 5’nci hafta tamamlandı. Dün ve bugün oynanan 6 maçta fileler 25 kez sarsıldı. Gollerin 11’i A grubunda, 14’ü B grubunda kaydedildi. A grubunda Üzülmezspor, B grubunda Çatalağzı Demirspor haftanın en farklı galibiyetlerini aldı.

5’inci hafta maçlarında 5 takım galibiyet sevinci yaşadı. A grubunda Kozlu Belediyespor, Yenimahallespor ve Üzülmezspor, B grubunda Gelikspor ile Çatalağzı Demirspor kayıp vermezken, Çaycumaspor-Çaydeğirmeni Belediyespor maçı karşılıklı gollerle 2-2 sona erdi.

A grubunda Turan Altıntaş yönetimindeki Kozlu Belediyespor, deplasmanda Alaplı Belediyespor’u 2-1 mağlup etti. Puansız son sıradaki Üzülmezspor, kendisi gibi düşme hattında yer alan Gülüç Belediyespor’u 4-0 farklı yenerek hem bu sezon ki ilk galibiyetini aldı, hem de bir basamak yükselerek son sıradan kurtuldu. Gülüç, bu yenilgiyle puantajın son basamağına geriledi.

Ereğli Yenimahallespor, bir başka Ereğli ekibi Akınspor’u 3-1 yendi. Yenimahalle ekibi, bu galibiyetle puanını 10’a yükselterek lider Kozlu’nun hemen ardından sıra aldı.

B grubunda Yılmaz Yavuz’un yönettiği Gelikspor yenilgisiz serisini sürdürdü. Evinde İstasyon Gemicilerspor’u 3-0 mağlup eden Gelikspor, 5’te 5’lik seri yaptı. Mavi-Beyazlı takım 15 puanla ilk sıranın sahibi. Lider, 6'ncı haftada ligden çekilen Muslu Belediyespor'la karşılaşacağı için maç yapmadan hanesine +3 daha yazdıracak ve puanını otomatikman 18'e çıkarıp devreyi tamamlayacak.

Gelikspor’un takipçisi Çaycumaspor, sahasında konuk ettiği Çaydeğirmeni Belediyespor’la 2-2 berabere kalınca 2 önemli puan bıraktı. Sarı-Lacivertli takım bu beraberlik üzerine puanını 7’ye çıkarırken, liderin 8 puan gerisinde kaldı. Çaydeğirmeni temsilcisi deplasmanda aldığı 1 puanla 5 puana ulaştı. Grupta 5 puana sahip bir diğer takım İstasyon Gemicilerspor.

Perşembe Belediyespor’u deplasmanda 6-1 farklı yenen Çatalağzı Demirspor, Çaycumaspor’la puan puana duruma geldi. 2 ve 3’üncü sıradaki bu iki takım arasında sıralamayı genel gol averajı belirledi.

KLASMAN A GRUBU

Alaplı Belediyespor-Kozlu Belediyespor:1-2

Ereğli Akınspor-Ereğli Yenimahallespor:1-3

Üzülmezspor-Gülüç Belediyespor:4-0

İhsaniyespor (BAY)

HAFTANIN MAÇLARI

Ereğli Yenimahallespor-Alaplı Belediyespor

Gülüç Belediyespor-Ereğli Akınspor

Kozlu İhsaniyespor-Üzülmezspor

Kozlu Belediyespor (BAY)

KLASMAN B GRUBU

Çaycumaspor-Çaydeğirmeni Belediyespor:2-2

Gelikspor-İstasyon Gemicilerspor:3-0

Perşembe Belediyespor-Çatalağzı: Demirspor:1-6

Muslu Belediyespor (BAY)

HAFTANIN MAÇLARI

Çaydeğirmeni Belediyespor-Perşembe Belediyespor

İstasyon Gemicilespor-Çaycumaspor

Muslu Belediyespor-Gelikspor: 0-3 (Hükmen)

Çatalağzı Demirspor (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi