Zonguldak’ta, 46 yıldır faaliyet gösteren gözde mobilya mağazası Korkmaz Mobilya’nın sahibi Murat Korkmaz (58), 2017 yılında tesadüf eseri başladığı karate sporunda özverili çalışma neticesinde siyah kuşağa geçiş yaptı. Spora olan düşkünlüğüyle yaşıtlarına örnek olan Korkmaz, yaşı ne olursa olsun tüm herkesi spor yapmaya davet etti.

Sporla iç içe bir yaşam sürdüren Murat Korkmaz, 2017 yılında fitness ve yüzme antrenmanı sırasında karate antrenörü Yüksek Tok nezaretinde antrenman yapan küçük karatecilere rast geldi. Farklı antrenman teknikleriyle karate, Korkmaz’ın büyük ilgisini çekti.

Bir süre izlediği antrenmanın ardından Tok’la tanışarak karateye başlamak istediğini belirten işadamı Korkmaz, o gün bugün aralıksız 4 yıldır karate sporuyla uğraşıyor. Pandemiye rağmen hiçbir antrenman saatini aksatmayan ve bu yönüyle özellikle genç karatecilere örnek olan Murat Korkmaz, özverili çalışmalarının karşılığını siyah kuşakla aldı.

TERFİ SINAVINI BAŞARIYLA GEÇTİ

4 yıl sonunda artık tecrübe ve deneyim sahibi bir karateci olan Murat Korkmaz, Zonguldak Karate İl Temsilcisi tarafından Haziran ayında düzenlenen Shotokan Stili Siyah Kuşak 1. Dan terfi sınavına girdi. Korkmaz, sınavı başarıyla geçerek siyah kuşağa terfi etti. Azmiyle camianın takdirini kazanan başarılı karateci, karate sporunda yaşı itibariyle Zonguldak’ta ilkler arasına girdi.

Karate İl Temsilciliği, bir ilke imza atan Murat Korkmaz için bugün tören düzenledi. İl Temsilcisi Yüksel Tok, büyük azim ve uğraşlar neticesinde terfi eden Murat Korkmaz’a, siyah kuşağı kendi elleriyle takıp, başarı diploması ve karate kimlik kartını takdim etti.

Veteranlar kategorisinde yarışmalara katılacak

HEDEFİ MİLLİ TAKIM

Siyah kuşak karateciler arasında yerini Murat Korkmaz, Türkiye Karate Federasyonu tarafından 2021-2022 sezonunda veteranlar kategorisinde düzenlenecek ulusal ve uluslar arası şampiyona, turnuva ve organizasyonlarda Zonguldak’ı temsil edecek. Korkmaz’ın en büyük hedefi, ulusal ve uluslar arasında kendi sıkletinde şampiyon olup, Veteranlar Milli takımına yükselmek.

SİYAH KUŞAK GURURU YAŞIYOR

Törende, duygularını ŞAFAK Spor’la paylaşan Murat Korkmaz, emeklerinin karşılığını siyah kuşakla almanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Sporu genel olarak çok sevdiğini, karateyle 4 yıl önce tesadüf eseri tanıştığını aktaran 58 yaşındaki karateci, “Karatenin benim için yarı ayrı. Yüksel hocamla birlikte 4 yıldır bıkmadan, usanmadan, gece gündüz demeden büyük emek verdik. Üzerimde çok emeği var. Zorlandığım zamanlar oldu fakat hiç pes etmedik. Hocam da sağolsun üzerime çok düştü. Epey yol kat ettik. 4’üncü yılın sonunda siyah kuşak 1. Dan’a yükseldim. Bu benim için gurur verici. Çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Ulusal ve uluslar arasında yarışacak düzeye geldim. Federasyonun düzenleyeceği şampiyonalara katılacağız. Hedefimiz bu şampiyonalarda madalya kazanmak ve Milli takıma kadar yükselmek” dedi.

GENÇLERE ÖĞÜTLER VERDİ

Yaşına rağmen azmiyle bir ilki başaran Murat Korkmaz, gençlere tavsiyelerle bulundu.

Hangi spor yapılırsa yapılsın, inatla üzerine gidilmesi gerektiğini vurgulayan veteran karateci, “Karatenin verdiği haz bir başka. İnsana zihinsel ve bedensel rahatlık veriyor. Çalışmaların sonucunda başarılı olduğunuzu görmek ise ayrı bir mutluluk. Bugün gelinen noktada onur verici bir başarıdan söz ediyoruz. Bunu ben başardıysam, gençler hayli hayli başarır. Tek yapacakları şey, yaptıkları spordan çabuk bıkmasınlar, pes etmesinler. Bir ay, iki ay, belki de yıllarca emek harcayacaklar fakat sonucunda bir başarıya ulaşacaklar. İnatla üzerine gitsinler. Yaptıkları spor ruhlarına işledikten sonra, isteseler de bırakamayacaklar” şeklinde açıklamada bulundu.

“EMEKLERİMİZİ SİYAH KUŞAKLA TAÇLANDIRDIK”

Murat Korkmaz’ın siyah kuşağa yükselmesinde büyük rolü bulunan Karate İl Temsilcisi aynı zamanda Milli antrenör Yüksel Tok, Zonguldak’ta bir ilkin gerçekleştiğini söyledi.

Korkmaz’ın, bundan sonraki süreçte veteranlar kategorisinde Zonguldak’ı temsil edeceğini dile getiren Tok, “4 yıl önce başladığı karatede epey bir yol aldı. Çok iyi başlangıç yaptı. Çalışma isteği üst düzeyde. Bu, kişiliği ve sporu sevmesiyle alakalı. Disiplinli ve özverili bir süreç yaşadık. İçindeki o hırs, çalışma azmi onu bu başarıya taşıdı. Karate sporu çok değerli bir insan kazandı. Verdiği değer için teşekkür ediyorum. Kendisiyle önümüzdeki süreçte veteranlar kategorisinde farklı şampiyonalarda birlikte olacağız. Daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum” diye konuştu.

ÖZEL HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi