Zonguldak’ı, U18 yaş grubunda Türkiye Şampiyonası heyecanı sardı. Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) yönetim kurulu üyesi aynı zamanda Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Demir’in girişimleri sonucu bir ayağı Zonguldak’a alınan şampiyona müsabakaları 12-15 Mayıs tarihleri arasında oynanacak.

75 ilden 116 takımın katılacağı şampiyonanın Zonguldak ayağında Ankara’dan 2, Sakarya, Düzce, Bolu ve Bartın’dan 1’er takım mücadele edecek. 3’erli iki gruba ayrılacak takımlar, tek devreli lig usulüne göre karşı karşıya gelecek. Grup ve fikstür çekimi, 11 Mayıs Çarşamba günü ASKF Başkanı Kemal Demir ve Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç’un başkanlığında gerçekleşecek.

Maçlar sonunda grup birincileri, final maçında karşılaşacak. Nihai sonucun alınacağı maçın normal süresi berabere biterse, 15’er dakika üzerinden çift devre halinde uzatma süresine gidilecek. Uzatmalarda da eşitlik bozulmazsa, grup şampiyonunu seri penaltı atışları belirleyecek.

ASKF Başkanı Kemal Demir, uzun aradan sonra ev sahipliğini yapacakları Türkiye Şampiyonası hazırlıklarına başladıklarını, 4 gün sürecek müsabakalar boyunca konukları en iyi şekilde ağırlayacaklarını söyledi. Zonguldak’ın futbol şehri olduğunu, Türkiye şampiyonası müsabakalarının futbolseverlere keyif dolu futbol günleri yaşatacağını kaydeden Demir, “Zonguldak olarak U18 Türkiye Şampiyonası’nın bir ayağına talip olduk. 12-15 Mayıs tarihleri arasında Ankara, Sakarya, Düzce, Bolu ve Bartın temsilcilerini şehrimizde ağırlayacağız. Bizim için de heyecan dolu bir şampiyona olacak. Şampiyonayı büyük bir heyecanla bekliyoruz” şeklinde ifadelerde bulundu.

Kemal Demir, ayrıca 2-4 Mayıs tarihleri arasında idrak edilecek mübarek Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Demir mesajında, “Bayramlar, dostluk, kardeşlik ve hoşgörü gibi bir çok güzelliği içinde barındıran, sevgi ve saygı bağını güçlendiren en güzel değerlerimizden birisidir. Tüm ülke olarak birlik-beraberliğimizin üst seviyede olacağı bir bayram coşkusu yaşayacağımıza inanıyorum. Bu duygularla Ramazan Bayramı'nın ülkemize ve tüm insanlığa sağlık getirmesini diliyor, futbol ailemizin ve tüm İslam aleminin bayramını içtenlikle kutluyorum” dedi.

Öte taraftan, U18 Futbol Ligi’nde Zonguldak şampiyonu olan Kozlu Belediyespor'un Türkiye Şampiyonası’nda mücadele edeceği grup belli oldu.Yeşil-Beyazlı takım, 12-15 Mayıs tarihleri arasında Kastamonu’da Samsun, Tokat, Sinop, Çankırı ve Karabük temsilcileriyle birlikte tur mücadelesi içine girecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi