ZONGULDAK’TA, 1978 yılından bu yana amatör futbolun hizmetinde olan sentetik zeminli Fener sahasının zemini, 2020 spor yatırım projeleri kapsamında yenilenecek. 2020-2021 futbol sezonuna yetişecek olan zemin yenileme işi için Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde ihale yapılacak.

Merkezde tek olma özelliği taşıyan ve geride kalan 42 yıldır amatör futbol müsabakalarına ev sahipliği yapan Fener sahası, günümüze kadar belirli dönemlerde birçok kez elden geçti. Uzun yıllar toprak zeminli haliyle amatörlere hizmet veren saha, antrenman sahası arayan Zonguldakspor’a tahsis edilmek üzere 2000’li yılların başında bir defaya mahsus olmak üzere doğal çim zemin olarak yenilendi.

Zonguldakspor’un günlük antrenman programını uyguladığı saha, cumartesi-pazar olmak üzere haftada iki amatör maç oynama şartı getirilmesine rağmen bakımı ve korunması zor olduğu için çim özelliğini kısa sürede kaybederek toprak zeminli bir görünüme dönüştü.

Maç ve antrenman yoğunluğu nedeniyle kısa ömürlü olan doğal çim sonrası zemin, günümüze kadar sentetik yüzeyli olarak üç defa yenilendi. En son 2015 yılında değiştirilen zemin, en az 10 yıl dayanıklılık süresine rağmen 5 yıl gibi kısa bir sürede özelliği kaybetti. Bozulan ve yer yer çökmelerin oluştuğu sentetik zemin, artan şikayetler üzerine Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından 2020 yatırım projeleri arasına alındı. Koronavirüs salgını nedeniyle ihalesi geciken sentetik zemin yenileme işi, normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte yeniden ele alındı. Gençlik Spor Bakanlığı’ndan çıkan ödenekle birlikte 14 Temmuz, ihale tarihi olarak belirlendi. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde yapılacak ihalenin ardından zemin yenileme yapım işi, yüklenici firma tarafından belirlenen iş gününde tamamlanarak teslim edilecek.

Zemin yenileme işi, Ekim’in ilk haftası başlaması planlanan 2020-2021 futbol sezonuna kadar bitirilecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi