2. Lig Beyaz grupta son 5 haftanın yenilmez teknik direktörü Şenol Demir, kırmızı-lacivertli takımın başında 6’ncı 3 puan mücadelesini verecek.

Kırşehir, Nazilli, Ankara Demir, Eskişehir ve Karacabey’den sonra Şanlıurfa’ya rakip olacak Zonguldaklı teknik adamın tek gayesi iç sahada oynanacak maçı kazanıp, hem rakip karşısında şansızlığı kırmak, hem yenilmezlik serisini sürdürerek ilk 5’teki yerini korumak.

Hafta başından bu yana takımı bu düşünce doğrultusunda hazırlayan kırmızı-lacivertli teknik adam, galibiyete dair umut dolu bir düşünceye sahip. Futbolculardaki moral, motivasyonun üst seviyede olması, ayrıca antrenmanlarda sergilenen performans Şenol hocanın galibiyet beklentisini artırıyor.

Kilit adamlar belirleyici olacak

Zonguldak Kömürspor’un Şanlıurfaspor karşısında mücadele edeceği kadro netleşti. Geçen hafta kırmızı kart gören Ali Osman Karnapoğlu ile dört sarı kart cezalısı Emre Kara Şanlıurfaspor maçında olmayacak. Cezalıların yanı sıra sakatlıktan henüz çıkan genç oyuncu Fatih Bektaş’ın da oynamasına imkan yok. Bu üç futbolcu dışında kadroya son şeklini veren Şenol hoca, oyuncuları zorlu 90 dakikaya mental ve taktik yönden en iyi şekilde hazırladı. Kaleden savunmaya, orta sahadan hücuma kadar görev alacak futbolculara görev sorumluluklarını anlatan kırmızı-lacivertli çalıştırıcı, rakibin artı ve eksi yönlerine göre takım içinde farklı pozisyonlarda oynayan kilit bir, iki futbolcuya önleyici ve bitirici rolünde ekstra görevler yükledi.

Şanlıurfaspor’a karşı 3’üncü maçı olacak

Şenol Demir, Cumartesi günü oynanacak karşılaşmayla birlikte teknik adamlık kariyerinde Şanlıurfaspor’a karşı 3’üncü maçına çıkacak. Demir, 2016 ve 2017 tarihlerinde yine Zonguldak Kömürspor’u çalıştırırken Şanlıurfaspor’a karşı biri Ziraat Türkiye Kupası, diğeri lig olmak üzere iki kez mücadele etmiş, iki maçı da 2-1’lik skorlarla kaybetmişti.

Kırmızı-Lacivertli hoca, 2. Lig Beyaz grupta 1 galibiyet, 2 beraberlikle başladığı 2016-2017 sezonunda o dönem TFF 1. Ligde mücadele eden Şanlırfaspor’la Ziraat Türkiye Kupası’nda eşleşmiş, 21 Ekim 2016 tarihinde Devrek İlçe Stadı’nda oynanan maçı 1-0 önde götürürken, 88 ve 90’ıncı dakikalarda yediği gollerle 2-1 mağlup bitirmişti.

Şenol Demir, bir sonraki 2017-2018 sezonunun 16’ncı haftasında Şanlıurfaspor’la lig mücadelesi vermiş, 10 Aralık 2017 tarihinde deplasmanda oynanan maçta yine aynı skorla 2-1 mağlup olmuştu. Bu maçta 15’inci dakikada yenik duruma düşen Demir, 55’inci dakikada eşitliği yakalasa da hemen iki dakika sonrası kalesinde gördüğü gol nedeniyle sahadan puansız ayrılmıştı.

Bu kez her yönden çok güçlü

2. Lig Beyaz grupta son 5 haftanın en başarılı ilk 3 teknik direktörü arasında yer alan Şenol hoca, en son ki maçtan günümüze 4 yıl aradan sonra yine bir Şanlıurfa sınavı verecek. Devrek ve Şanlıurfa’da maçlarda yüzü gülmeyen Demir, Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda kendisi için ilk olacak maçı kazanıp, rakip takım karşısındaki şansızlığını yenmek istiyor. Şenol Demir, Şanlıurfaspor karşısında bu kez çok güçlü çıkacak. Takımıyla birlikte ligin parlayan yıldızı, taraftar eşliğinde farklı bir takım kimliği ortaya koyacak. 

İÇ SAHADA 5. MAÇ

Şenol Demir'in evinde 2'de 2'lik galibiyet başarısı var

Şanlıurfaspor karşılaşması, Kırmızı-Lacivertli takımın bu sezon iç sahada oynayacağı 5’inci iç saha karşılaşması olacak. Zonguldak ekibi, evindeki ilk 4 maçın ikisini kazanırken, ikisinden yenilgiyle ayrıldı.

İç sahadaki ilk iki maçta Akhisarspor ve Uşakspor’a 1-0’lık skorlarla yenilen kırmızı-lacivertliler, son iki maçta ise Nazilli Belediyespor’u 1-0, Eskişehirspor’u 3-1 yendi. Yenilgileri Cafer Aydın döneminde alan Elmas’ın, Şenol Demir’le iç sahada 2’de 2’lik galibiyet başarısı var.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi