Zonguldak’ta devam eden Nuri Eroğlu Büyük Erkek ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda bir ilk yaşandı. Zonguldaklı boksör Barışcan Bozkurt, 4 yıl aradan sonra tekrar geri dönüş yaptığı ringdeki ilk maçında rakibini 3 saniyede yendi.

13 yaşında başladığı boks sporunda 8 aylık çalışmanın ardından katıldığı ilk Türkiye şampiyonasında altın madalya kazanarak Milli takıma yükselen Barışcan Bozkurt, Zonguldak’ı uzun yıllar ay-yıldızlı formayla temsil etti.

Elde ettiği çok sayıda dereceyle iyi bir kariyer edinen Bozkurt, 2013 yılında Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) bölümünü kazandı. Eğitim süreci devam ederken 2017 yılında boksa ara veren Milli boksör, bir yıl sonra eğitimini başarıyla tamamlayarak diplomasını aldı.

Spordaki başarısını eğitime taşıyan Milli boksör, kısa bir süre önce şehir merkezinde spor salonu açtı. Kendisi gibi başarılı sporcular yetiştirmeye başlayan Bozkurt, aynı zamanda kendi antrenörlüğünü kendisi yaparak boks sporuna geri döndü.

KENDİSİNİ ŞAMPİYONAYA HAZIRLADI

Barışcan Bozkurt, uzun süredir sıkı bir şekilde sürdürdüğü antrenmanlar neticesinde Zonguldak’ta 18 Eylül’de başlayan Nuri Eroğlu Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’na katılmaya karar verdi. Zonguldak Telekomspor’u temsilen katıldığı şampiyonada 67 kiloda mücadele eden Bozkurt, ilk maçında Diyarbakırlı Muhammed Sefa Karadeniz’le karşılaştı.

3 SANİYEDE NAKAVT ETTİ

Site Spor Salonu’nda büyük heyecana sahne olan şampiyonanın 3’üncü gününde ringe çıkan Barışcan Bozkurt, performansıyla izleyenleri büyüledi. Uzun araya rağmen formundan bir şey kaybetmediğini gösteren Zonguldaklı boksör, gong zili çalar çalmaz başladığı müsabakada rakibini peş peşe yumruk kombinasyonlarıyla 3 saniye içinde nakavt etti. Şampiyonada en erken galibiyet başarısına imza atan Bozkurt izleyenlerin alkışını aldı. Zonguldak Boks İl Temsilcisi Erdal Mustafa Bahar, Bozkurt’u tebrik eden ilk isim oldu.

İlk tur maçını çok rahat geçen Barışcan Bozkurt ikinci tur maçında Konyalı Muzaffer Utku Turcan’la karşılaşacak. Bu maçı da geçip finallere doğru ilerlemek isteyen Barışcan’ın en büyük hedefi, sıkletinde şampiyon olup Milli takım kadrosuna girmek.

Zonguldaklı boksör bu hedefine ulaşırsa, Ay-Yıldızlı formayla Ekim ayında yeri henüz belli olmayan Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi