Zonguldak Kömürspor’un hafta arası maçında deplasmanda karşılaşacağı Ankara Demirspor, oynadığı 4 maçın sadece 1’ini kazanırken, 3’ünden yenilgiyle ayrıldı. Puantajın 16’ncı basamağında yer alan Başkent ekibinin bu durumu aldatmasın, bakıldığında iyi bir kadroya sahipler.

Kırşehir Belediyespor ve Nazilli Belediyespor galibiyetleriyle iyi bir çıkış yakalayan Zonguldak Kömürspor, iki maçlık bu serinin devamını 6 Ekim Çarşamba (yarın) Başkent Ankara’da getirmek istiyor. Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, haftaya 3 puanla 16’ncı sırada giren Ankara Demirspor karşısında 3 puan mücadelesi verecek. TCDD Tesisleri’ndeki maça kaybetmeme üzerine yoğunlaşmış bir düşünceyle çıkacak Şenol Demir ve öğrencileri, ‘yenemiyorsan yenilme’ taktiğiyle oynayıp, her halükarda puan ya da puanlarla geriye dönecek.

Ankara Demirspor mücadelesi, Zonguldak Kömürspor’un bu sezon deplasmanda oynayacağı 3’üncü maç olacak. Zonguldak ekibi, ilk iki deplasman maçının ilkinde Pendikspor’a 3-2 mağlup olurken, ikincisinde Kırşehir Belediyespor’u 2-0 mağlup etti.

ANKARA DEMİRSPOR ÇIKIŞ YAPMAK İSTEYECEK

Geçen haftayı maç yapmadan BAY geçiren Ankara Demirspor, ilk 4 maçtan sadece 1 galibiyet çıkarabildi. İlk ve tek galibiyetini ikinci haftada evinde 1-0’lık skorla Kırklarelispor karşısında alan Başkent ekibi, diğer maçlarda Şanlıurfaspor’a 1-0, Pazarspor’a 3-2, Amed Sportif’e 1-0 yenildi.

Son iki maçı üst üstte yenilgilerle kapatan Ankara Demirspor, evinde Zonguldak Kömürspor’la oynayacağı maça çıkış maçı olarak bakacak. Dolayısıyla rakibin puantajdaki durumu kimseyi yanıltmasın. Şenol hoca ve öğrencileri, bu yönüyle bakıldığında sezonun en zor deplasman maçlarından birini oynayacak.

Zorluk derecesi yüksek müsabakaya mental ve psikolojik açıdan hazır olan futbolcular, tamamen 90 dakikaya odaklanmış şekilde Ankara'ya hareket etti. Maç dışında başka bir şey düşünmeyen kırmızı-lacivertliler, iki maçlık galibiyet serisini sürdürmek istiyor. Kaybetmeme üzerine bir taktik plan geliştiren Zonguldak Kömürspor, her zaman ki gibi savunma güvenliğini ön planda tutup, kalesini gole kapalı tutacak. Gol yemeden geride bırakılacak her bir dakika, Zonguldak Kömürspor’un deplasmandan puan çıkarma şansını artıracak.

GEÇEN SEZON İKİ MAÇI DA ANKARA DEMİR KAZANDI

Zonguldak Kömürspor, Ankara Demirspor’la 2. Ligde son 6 sezonda 3’üncü kez karşı karşıya gelecek. Geçen sezona kadar farklı gruplarda mücadele eden, son iki sezondur aynı grup temsilcisi olarak yarışan iki takım arasındaki rekabette Başkent ekibinin üstünlüğü var.

Geçen sezon Play-Off oynayan Ankara Demirspor’la 10 Ekim 2020 ve 14 Şubat 2021 tarihlerinde oynanan maçları 2-0 ve 2-1’lik skorlarla Başkent ekibi kazandı.

TECRÜBELİ KADROLARI VAR

25 kişilik bir kadroya sahip Ankara Demirspor, bakıldığında iyi ve tecrübeli futbolculardan kuruldu.

Kadroda Oğuz Çalışkan, Kamil İçer, Umut Pusat, Ergin Keleş, Taner Koç, Serdar Eylik gibi önemli isimler var. Yeni kurulan kadro, ilk 4 hafta itibariyle istenileni veremedi.  3 yenilgiyle en fazla yenilgi alan 5 takımdan biri olan Ankara Demirspor çıkış yolu arıyor. Zonguldak Kömürspor maçını fazlasıyla önemseyen rakip sahasındaki maçı kazanıp, kötü gidişe dur demek isteyecek.

Öte yandan, Ankara Demirspor’un Amed Sportif’le oynadığı son lig maçında ilk 11’ini, Oğuz Çalışkan, Kamil İçer, Ender Gör, Taner Koç, Rahmi Can Karadaş, Yusuf Akyel, Mahmut Bilir, Serdar Eylik, Umut Pusat, Alim Harlak ve Mücahit Can Akçay oluşturdu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi