İkinci yarıda ilk 7 haftalık periyodu galibiyet sessizliğiyle geride bırakan Zonguldak Kömürspor, 5-9 Mart tarihleri arasında 4 gün arayla oynadığı iki maçtan 6 puan çıkararak iyi bir çıkış yaptı. 2’de 2’lik galibiyet serisi, 28’inci haftayı düşme potasının bir basamak üzerinde geçen kırmızı-lacivertli takıma derin bir nefes aldırdı. +6 ile mevcut puantaj tablosundaki puanını 32’ye çıkaran Elmas, ligin kalan haftalarına artık daha umutlu bakıyor.

16 Ocak’ta Akhisarspor maçıyla başlayan ikinci yarıya sonrasında Pendikspor, Nazilli Belediyespor, Ankara Demirspor, Eskişehirspor, Karacabey Belediyespor, Şanlıurfaspor maçlarıyla devam eden Zonguldak Kömürspor, 7 maçlık bu periyottan galibiyet çıkaramadı. 3 puan suskunluğuyla geride kalan bu maçlarda 5 beraberlik, 2 yenilgiyle sadece 5 puan elde edildi.

UZUN ZAMAN SONRA SERİ GELDİ

Sessiz geçen 7 maçlık süreci 27 Şubat’ta 1-1’lik Şanlıurfaspor beraberliğiyle tamamlayan Zonguldak Kömürspor, 5 ve 9 Mart tarihlerinde 4 gün arayla Kırklarelispor ve Uşakspor sınavları verdi. 5 Mart’ta iç sahada konuk ettiği Kırklarelispor’u 1-0 mağlup ederek uzun aradan sonra 3 puan sevinci yaşayan kırmızı-lacivertli takım, bu maçtan 4 gün sonra 9 Mart Çarşamba günü erteleme maçında Uşakspor deplasmanında 3 puan mücadelesi verdi.

Zorlu deplasmanda bulduğu 3 golle istediği 3 puana ulaşan Şenol Demir ve öğrencileri üst üstte ikinci maçını kazanmış oldu. Galibiyetlerin gol yemeden gelmesi ve ilk kez bir deplasman maçında 3 gol birden atılması, galibiyet başarısını taçlandırdı.

Genel tabloda 27 Şubat-9 Mart tarihleri arasında oynadığı 3 maçtan 1 beraberlik, 2 yenilgiyle ayrılan Zonguldak Kömürspor, bu yönüyle 3 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı.

3 maçlık bu çıkış, stres dolu günler yaşayan teknik ekip ve futbolculara rahat bir nefes aldırdı. 4 gün öncesine kadar düşme potasının hemen bir basamak üzerinde yer alan kırmızı-lacivertli takım, 32’ye çıkardığı puanıyla birlikte 14’üncü sıraya yükseldiği gibi düşme potasının en üst sırasında yer alan 1922 Konyaspor’la puan farkını 5’e çıkardı.

PAZARSPOR MAÇI ÖNEM KAZANDI

Son 3 maçta 7 puanla puantajda tırmanışa geçen Zonguldak Kömürspor, 30’uncu hafta maçında, kendisini 4 puan geriden takip eden Pazarspor’la karşılaşacak. Trabzon temsilcisi ligde üst üstte 5 maçı yenilgiyle geride bıraktı.

Normalde 13 Mart Pazar günü oynanması gereken fakat kar yağışı nedeniyle 19 Mart Pazar gününe kaydırılan bu maç, mevcut tablo göz önünde tutulduğunda büyük bir önem kazandı. Temsilcimiz bu maçtan da puan ya da puanlar çıkarırsa, kalan 7 maç öncesi iyice rahatlayacak.

ÜSTÜNDEKİ TAKIMLARI YAKALADI

Son 3 haftanın yenilmez takımı, beklenilen bu çıkışıyla hem alt tarafla aradaki puan farkını açtı, hem de üzerindeki takımlara yetişti. Bu hafta itibariyle Zonguldak Kömürspor, 13’üncü Uşakspor ile 12’nci Şanlıurfaspor’un 1, 11’inci Nazilli Belediyespor, 10’uncu Tarsus İdmanyurdu ve 9’uncu Kırşehir Belediyespor’un 2 puan gerisinde yer alıyor.

Zonguldak ekibi, kalan haftalarda Pazarspor dışında Amed Spor (E), Kırşehir Belediyespor (E), Bucaspor (E), 1922 Konyaspor (D), Erzincanspor (E), Tarsus İdmanyurdu (D), Isparta 32 Spor’la (E) karşılaşacak. 3 maçlık çıkış sürdüğü takdirde Kırmızı-Lacivertli takım sezonu ilk 10’un içinde iyi bir noktada bitirecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi