Kadın futbolunda büyük atılım. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2021-2022 futbol sezonu öncesi Kadınlar Süper Ligi’ni kurdu.

En üst profesyonel lig olarak uygulanacak Kadınlar Süper Ligi’nde, aralarında Zonguldak temsilcisi Ereğli Belediyespor’un da bulunduğu 1. Futbol Ligi’nden 16 takım ile kriterleri sağlayarak lige katılım başvurusunda bulunan 8 takım olmak üzere toplam 24 takım yer alacak.

Mevcut 1. Lig takımları arasında yer alan Beşiktaş’la birlikte Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor gibi büyük kulüplerin kurduğu kadın futbol takımları Süper Ligdeki yerini alacak. 4 büyük takım dışında Atakaş Hatayspor, Çaykur Rizespor, Altay gibi bir çok Süper Lig takımı da kadın futbolunda boy gösterecek.

24 takımdan oluşacak Kadınlar Süper Ligi’nin 18 Aralık’ta başlaması planlanıyor fakat bu konuda belirlenmiş net bir tarih yok. Grup kura çekimiyle birlikte 12’şerli iki gruba ayrılacak takımlar, çift devreli lig usulüne göre karşılaşacak.

Sezon sonunda gruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar play-off, son 4 sırayı alan takımlar play-out müsabakaları oynayacaklar.

Kadınlar Süper Ligi’nde 31 Aralık 2005 ve öncesi doğmuş futbolcular forma giyebilecek.

Süper Ligle birlikte kadın futbolunun gelişmesi hızlandırılıp Milli takımlara yeni oyuncular kazandırılması sağlanacak.

EREĞLİ'Yİ SÜPER LİG HEYECANI SARDI

Öte yandan, kurulduğu ilk yıldan bu yana Ereğli'yi 1'inci Futbol Ligi'nde temsil eden Ereğli Belediyespor, ilk kez mücadele edeceği Süper Ligde 4 büyüklerle yarış halinde olacak. Faruk Varlık'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Eflatun-Beyazlı takım, uzun zamandır sürdürdüğü hazırlık çalışmaları neticesinde lige hazır duruma geldi. Ereğli ekibi, artık grupların ve fikstürün belli olup ligin başlamasını bekliyor. 

Bu arada 4 büyüklerden en az 2'siyle aynı grupta yer alması kuvvetle muhtemel olan Ereğli Belediyespor, Beyçayırı Stadı'nda oynayacağı maçlarda futbolseverlere büyük bir heyecan yaşatacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi