Kupaya erken veda eden Zonguldak Kömürspor yönünü lige çevirdi. Son lig maçında lig ikincisi Erzincanspor’la 0-0 berabere kalan Kırmızı-Lacivertliler’i, Trabzon-Zonguldak-Uşak hattında zorlu bir maç trafiği bekliyor.

TÜRKİYE Kupası mücadelesinde Darıca Gençlerbirliği’ne 3-2 yenilerek elenen Zonguldak Kömürspor, önümüzdeki süreçte sadece lig mücadelesi verecek. Yer aldığı Beyaz grupta geride bıraktığı 7 haftada iyi bir görüntü vermeyen Kırmızı-Lacivertli takımı zorlu bir maç takvimi bekliyor.

Kupada dün 3. Lig ekibi Darıca Gençlerbirliği karşısında rotasyonlu kadrosuyla vasat bir futbol ortaya koyan ve bunun neticesinde yediği 3 golle mağlup olan Zonguldak Kömürspor, bundan sonraki süreçte tüm konsantrasyonunu lige verecek. 7 maçta sadece 6 puan elde eden ve puantaj tablosunda bir maçı eksik 13’üncü sıraya kadar gerileyen Zonguldak ekibinin fikstürü oldukça zor.

3 günde 1 maç oynanacak

Ziraat Türkiye Kupası maçı nedeniyle hafta sonunu maç sessizliğiyle geçirecek Zonguldak Kömürspor, 9 ila 11’inci haftalar arasında 9 günde 3 maç yapacak. Bu süreçte maçların 1’i iç sahada, 2’si dış sahada oynanacak. Maçlar arasındaki zaman darlığı dikkat çekici. Her üç günde bir oynanacak maçlar nedeniyle Zonguldak Kömürspor, Trabzon, Zonguldak ve Uşak hattında adeta mekik dokuyacak.

Zonguldak Kömürspor’un 3 maçlık zorlu lig yolculuğu 11 Kasım Çarşamba günü Trabzon deplasmanıyla başlayacak. Play-off yarışı veren Hekimoğlu Trabzon karşısında puan ya da puanlar arayacak temsilcimiz, hafta arası maçının ardından 14 Kasım Cumartesi günü sahasında son sıradaki Şanlıurfaspor’la karşılaşacak. Cumartesi maçı sonrası Zonguldak ekibini Uşak deplasmanı bekleyecek. Bu maç 18 Kasım Çarşamba günü oynanacak.

Çarşamba-Cumartesi-Çarşamba sınavları Zonguldak Kömürspor’un ligdeki konumunu tam manasıyla belirleyecek. 3 maçlık zorlu lig maratonu öncesi puantajın alt bölümünde yer alan Kırmızı-Lacivertliler’in bu 3 maçtan kaç puan çıkaracağı merak ediliyor.

İŞTE RAKİPLERİN LİGDEKİ DURUMU

7. SIRA: HEKİMOĞLU TRABZON (12 PUAN)

Zonguldak Kömürspor’un 11 Kasım’da Trabzon’da konuk olacağı Hekimoğlu Trabzon 12 puanlı 3 takımdan biri. BAY hakkını kullanan Trabzon ekibi, puantajda averaj farkıyla 7’nci sırada yer alıyor. 7 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik, 1 yenilgi alan rakip takımın attığı gol sayısı 11, yediği ise 4.

Son lig maçında Hacettepespor’u 3-0’lık net skorla geçen Hekimoğlu Trabzon takımı diğer galibiyetlerini Amed Sportif (4-1) ve Şanlıurfaspor (2-0) karşısında aldı. Sancektepe FK (0-0), Kahramanmaraş (0-0), 24 Erzincanspor (1-1) maçlarını berabere skorlarla geride bırakan Hekimoğlu ilk ve tek yenilgisini 2-1’lik skorla Uşakspor’dan aldı.

Trabzon temsilcisi, Ziraat Türkiye Kupası 3’üncü eleme turu mücadelesinde ise dün 52 Orduspor FK’yı 2-1 yenerek tur atladı.

19. SIRA: ŞANLIURFASPOR (1 PUAN)

Hekimoğlu Trabzon maçının ardından karşılaşılacak Şanlıurfaspor grubun son sırasına demir atmış durumda. BAY hakkını kullanan sarı-yeşilli rakip, oynadığı 7 maçta hiç galip gelemedi. 1 beraberlik, 6 yenilgiyle sadece 1 puan alabilen Urfa ekibi, 4 gol atıp, 26 gol yedi.

Grubun en zayıf takımlarından biri olarak gösterilen rakip ekip, ilk ve tek puanını 1-1 berabere kaldığı Kahramanmaraş’tan alırken, diğer maçlarda Ankara Demirspor’a 7-0, Sancaktepe FK’ya 8-0, 24 Erzincanspor’a 4-1, Hekimoğlu Trabzon’a 2-0, Uşakspor’a 2-1 yenildi.

Beyaz grup ekibi, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise Süper Lig ekiplerinden Hatayspor’a 2-1 mağlup oldu. Güçlü rakibi karşısında etkili futbol ortaya koyan Şanlıurfaspor, her ne kadar mağlup olsa da hafife alınacak bir takım olmadığını gösterdi.

3. SIRA: UŞAKSPOR AŞ: (16 PUAN)

Zorlu takvimin son maçında oynanacak Uşakspor, 8’inci hafta itibariyle lig 3’üncüsü konumunda. Oynadığı maçların 5’inden galip ayrılan rakibin 1 beraberlik, 2 yenilgisi var. 16 puanla Manisa ve Erzincan’ı izleyen grubun güçlü takımı, 16 gol atıp, 10 gol yedi.

Sezonun ilk 4 haftasını yenilgisiz geride bırakan Uşak, bu süreçte Ergene Velimeşespor’u 3-1, Ankara Demirspor’u 3-1, Amed Sportif’i 3-0 yenip, Sancaktepe FK ile 1-1 berabere kaldı. 4 maçlık yenilmezlik serisinin ardından lig 3’üncüsü, Kahramanmaraşspor’a 2-1, 24 Erzincanspor’a 3-1 mağlup olarak üst üstte yenilgiler aldı. İki maçlık düşüş döneminin ardından hızla toparlanan kırmızı-siyahlı ekip, Hekimoğlu Trabzon ve Şanlıurfaspor karşısında 2-1’lik galibiyetler elde ederek zirve yarışına yeniden ortak oldu.

Uşakspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda 3. Lig ekibi Şile Yıldızspor’u 6-0 mağlup etti.

Rakip takımın kadrosunda geçen sezon Zonguldak Kömürspor forması giyen Mehmet Gürkan Öztürk ile Serhat Baştan da var. Mehmet Gürkan 8 maçta 7 gol atarken, Serhat 2 gol kaydetti. Uşakspor’u golleriyle sırtlayan Mehmet Gürkan, 2. Lig Beyaz grupta gol krallığı sıralamasında Manisa FK’dan Zahit Fındık ile ilk sırayı paylaşıyor.

İLK YARI HEDEFİ 20 PUAN

Zonguldak Kömürspor, 9 ila 11’inci haftalar arasında 3’er gün arayla oynayacağı Hekimoğlu Trabzon, Şanlıurfaspor ve Uşakspor AŞ maçlarının ardından ilk yarı sonuna kadar 6 maç oynayacak. Kırmızı-Lacivertliler’in bir de 7’nci haftada covid-19 nedeniyle ertelenen Kahramanmaraşspor maçı var. Bu maçın hangi tarihte oynanacağı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından duyurulacak.

6 maçlık periyotta Zonguldak Kömürspor, Hacettepespor, Sarıyer, Çorum FK ile sahasında, Gümüşhanesor, Manisa FK ve Kocaelispor’la deplasmanda oynayacak. Temsilcimiz, 3 Aralık Perşembe gününe denk gelen 13’üncü haftayı maç yapmadan BAY geçecek.

Üst üstte zorlu maçlar oynayacak Kırmızı-Lacivertli takımda teknik direktör Mustafa Dalcı’nın ilk yarı hedefi 20 puan ve üzeri.

9 GÜNDE 3 MAÇ

9. HAFTA

11 Kasım Çarşamba: Hekimoğlu Trabzon-Zonguldak Kömürspor

10. HAFTA

14 Kasım Cumartesi: Zonguldak Kömürspor-Şanlıurfaspor

11. HAFTA

18 Kasım Çarşamba: Uşakspor AŞ-Zonguldak Kömürspor

SONRASINDA OYNANACAK MAÇLAR

12. HAFTA: 29 Kasım Pazar: Zonguldak Kömürspor-Hacettepespor

13.HAFTA: 3 Aralık Perşembe: (BAY)

14. HAFTA: 9 Aralık Çarşamba: Gümüşhanespor-Zonguldak Kömürspor

15.HAFTA: 13 Aralık Pazar: Zonguldak Kömürspor-Sarıyer

16.HAFTA: 23 Aralık Çarşamba: Manisa FK-Zonguldak Kömürspor

17.HAFTA: 26 Aralık Cumartesi: Zonguldak Kömürspor-Çorum FK

18.HAFTA: 30 Aralık Çarşamba: Kocaelispor-Zonguldak Kömürspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi