Kilimli’de, amatör futbolun yükünü çeken Ahmet Şerifoğlu Stadı’nda değişim sürüyor. Kısa bir süre önce aydınlatma sistemi ve sentetik zemini yenilenen statta, protokol tribünün üzeri boydan boya kapatılacak.

İlçede, 1982 yılından bu yana 39 yıldır faaliyette olan 5 bin kişi kapasiteli Ahmet Şerioğlu Stadı’nın bir bölümün kapalı olan protokol tribünü elden geçecek. Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Kilimli Belediyesi işbirliğinde 2022 yılı spor yatırımları arasına alınan kapalı tribün yapım işi ihale sürecinin ardından kısa zaman içinde kapatılacak. Mevcut haliyle özellikle kış sezonu ve yağmurlu havalarda maç izlemenin imkansız olduğunu tribün, yenilenmiş haliyle hava şartları ne olursa olsun protokol üyeleri ile futbolseverlere daha rahat maç izleme fırsatı sunacak.

Önümüzdeki yıl tamamlanacak kapalı tribün yapım işi öncesi Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel ile Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı’nda fizibilite çalışmasında bulundu. Yüksel ile Altun’a, Spor İlçe Müdürü Önder Keskin de eşlik etti.

Üzeri kapatılacak tribünle alakalı fikir alışverişinde bulunan ikili, çalışmaların hız kazanması ve kısa sürede bitirilmesi için işbirliğine devam edecek.

39 yıllık geçmişe sahip Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı’nın 2011 yılında serilen FİFA sertifikalı sentetik çim zemini 10 yıllık kullanım süresinin dolması üzerine kısa bir süre önce yenilenmişti, bu esnada gece maçı ve antrenmanlara için yetersiz olan aydınlatma sistemi güçlendirilmişti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi