Zonguldak Kömürspor kötü gidişe çare arıyor. Takımı düzlüğe çıkarmak isteyen teknik direktör Şenol Demir, haftalardır süren düşüşe son verme adına hesap planlarını 3 puan üzerine kuruyor.

Oynadığı son 5 maçın 4’ünden yenilgi, 1’inden mağlubiyetle ayrılan kırmızı-lacivertli takım, 16’ncı hafta maçında saha ve seyircisi önünde 1922 Konyaspor’u konuk edecek. 9’uncu haftadan bu yana 3 puanı bir arada göremeyen Şenol Demir ve öğrencileri, kendileri gibi alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren rakibi karşısında galip gelip kötü gidişata son vermek istiyor.

Takımı zorlu karşılaşmaya hazırlayan teknik direktör Şenol Demir, edindiği analizler doğrultusunda rakibin şifrelerini çözmeye çalışıyor. Futbolcuların her birine önemli sorumluluklar yükleyen Demir, iç sahada mutlak 3 puan almaları gereken bir maç oynayacaklarını dile getirirken, kazanmak için her şeyi yapacaklarının altını kalın çizgiyle çizdi.

Zonguldak Kömürspor, sahasındaki maçtan 3 puanla ayrıldığı takdirde 5 maçlık galibiyet suskunluğunu bozarak puanını 17’ye çıkaracak. Bu galibiyet, kırmızı-lacivertlileri düşme potasından kurtarıp 1-2 basamak yukarıya çıkmasını sağlayacak.

Genç bir oyuncu grubuna sahip

RAKİP, KONYASPOR’UN PİLOT TAKIMI

Zonguldak Kömürspor’un Pazar günü sahasında konuk edeceği 1922 Konyaspor, Süper Lig ikincisi Konyaspor’un pilot takımı. Konyaspor’un altyapısından yetişen genç futbolcuları Süper Lige hazırlayan 1922 Konyaspor, bu yapısıyla 2. Ligin en genç takımları arasında yer alıyor.

28 kişilik kalabalık futbolcu grubuna rağmen takımın yaş ortalaması 22. Ligin en çok koşan ve mücadele eden takımı olarak ön plana çıkan Konya ekibi, puantajda 15’inci haftayı 17 puanla 12’nci sırada geride bıraktı.

Oynadığı 14 maçta 4 galibiyet alan 1922 Konyaspor, diğer maçları 5 beraberlik, 5 yenilgiyle tamamladı. Grupta haftaya 17 puanlı üç takımdan biri olarak giren rakip takım, attığı 21 golle en fazla gol atan üç takım arasında yer alıyor. Skorer bir takım görüntüsü ortaya koyan yeşil-beyazlı rakibin en son mağlup olduğu Amed Sportif maçında bile 3 gol bulması bunun en açık göstergesi.

1922 Konyaspor, bu maçın dışında 5 gol attığı Uşakspor maçı ve 4’er gol bulduğu Eskişehirspor ile Pazarspor maçlarında gol ve galibiyet yönünden en üretken dönemini yaşadı.

21 gollü takımın en golcü ismi, Beşiktaş altyapısından yetişen 23 yaşındaki Mustafa Apardı. Yeşil-Beyazlı forma altında 14 maçın tamamında oynayan golcü oyuncu, bu maçlarda 6 gole imzasını attı. Mustafa’yı, 4 golle 24 yaşındaki Hacı Ömer Doğru izliyor.

Rakibin diğer gollerini Şener Kaya (3), Ahmet Önay (1), Adem Eren Kabak (1), Fuat Duran (1), Güray Gazioğlu (1), Çağrı Yasak (1), Batuhan Altıntaş (1) ve Mehmet Büyüksayar (1) kaydetti.

Geçen haftayı maç yapmadan BAY geçen 1922 Konyaspor, 14’üncü haftada 4-3 mağlup olduğu Amed Sportif maçında Kadem Burak Yaşar, Fatih Mankır, Ahmet Önay, Adem Eren Kabak, Can Demir Aktav, Mert Uyanıker, Ali Karakaya, Şener Kaya, Batuhan Altıntaş, Mustafa Apardı ve Mehmet Büyüksavar’dan oluşan ilk 11’le mücadele etti.

Bu maçta oyuna sonradan Hacı Ömer Doğru, 2 gol birden atarak ön plana çıkan isim oldu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi