Zonguldak Kömürspor’da yükselen başarı grafiği devam ediyor. Kırmızı-Lacivertli takım, 6’ncı haftayı 7 puanla 9’uncu sırada geçti.

Cafer Aydın'ın teknik direktörlüğünde sezona kötü bir başlangıç yapan Zonguldak Kömürspor, Akhisarspor, Pendikspor ve Uşakspor yenilgileriyle ilk 3 haftayı puansız geride bıraktı. Sezonun henüz başında peş peşe alınan yenilgilerle kabus dolu günler yaşayan Zonguldak ekibi, 4’üncü hafta öncesi yapılan teknik direktör değişikliği üzerine takımın başına geçen Şenol Demir’le farklı bir takım yapısına büründü.

HAYAL KIRIKLIKLARIYLA DOLU İLK 3 HAFTA

Şenol Demir yönetiminde kendisini kısa sürede toparlayan kırmızı-lacivertli takım, 4'üncü haftada grubun güçlü takımı Kırşehir Belediyespor’u deplasmanda 2-0 mağlup etti. İlk 3 puanla birlikte ilk deplasman galibiyetini alan Elmas, aynı zamanda ilk kez bir maçı gol yemeden kazandı. Temsilcimiz, ilk 3 haftada Akhisar ve Uşak’tan 1’er gol, Pendik’ten 3 gol yiyerek kalesinde 5 gol görmüştü.

KAZANMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRDİLER

Kırşehir Belediyespor galibiyetinin ardından iç saha mücadelesinde Nazilli Belediyespor’u 1-0’la geçen Zonguldak ekibi, 2. Ligde 788 gün aradan sonra 2’de 2’lik galibiyet serisi yakaladı. Bu maçı da gol yemeden tamamlayan Şenol Demir’in öğrencileri, grupta biran da dikkatleri üzerine çekti.

İki maçlık galibiyet serisiyle en iyi çıkış yapan takımlar arasına giren Zonguldak Kömürspor, hafta arası maçında Ankara Demirspor’un konuğu oldu. Başkent’te bu sezon ki 3’üncü dış saha mücadelesi veren Kırmızı-Lacivertliler, iki kez öne geçtiği maçta skoru koruyamayınca sahadan 2-2 berabere ayrıldı.

YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

Galip gelebileceği maçta 1 puana razı olarak buruk bir sevinç yaşayan Zonguldak Kömürspor, her şey rağmen bir haftayı daha yenilgisiz geride bıraktı. 3 maçlık totalde puan hanesine 7 puan yazdırarak yükselişini sürdüren Zonguldak Kömürspor, haftayı puantaj sıralamasında 9’uncu olarak tamamladı.

SIRADA ESKİŞEHİRSPOR VAR

Her geçen hafta yükselen bir başarı grafiği çizen Zonguldak Kömürspor, 7’nci hafta mücadelesinde 10 Ekim Pazar günü saha ve seyircisi önünde 1 puanla düşme potasında yer alan Eskişehirspor’u konuk edecek.

Sezona 2-1’lik Karacabey Belediyespor galibiyetiyle başlayan Eskişehirspor, ardından Şanlıurfaspor’la 0-0 berabere kalarak iyi bir sezon başlangıcı yaptı. İlk 2 haftayı 4 puanla geride bırakan Es-Es, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 3 puanı silinince 1 puana geriledi.

Eskişehirspor takımı, Kırklarelispor 3-2, Pazarspor 6-2 ve Amed Sportif 2-1 mağlubiyetleriyle 3, 4 ve 5’inci haftaları peş peşe yenilgilerle kapattı. Rakip takımın attığı gol sayısı 7, yediği gol sayısı ise 12.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi