ZONGULDAK’TA 2019-20 futbol sezonu öncesi klasman hakem sayısında düşüş yaşandı. Normalde 18 olan klasman sayısı, 3 hakemin ayrılması üzerine 15’e düştü.

Geçen sezon Zonguldak’ı bölgesel klasman kategorisinde temsil eden hakemlerden Furkan Güney, astsubaylığı kazandığı için hakemlik mesleğini bıraktı. Güney, en son Kurban Bayramı’nda tatilinde geldiği Zonguldak’ta hakem ve spor camiasına veda etti.

Güney’in yanı sıra yine bölgesel hakem kategorisindeki Ayetullah Arslan, Zonguldak’taki görev süresini doldurup kaydını İstanbul’a aldırdı. Aslan, yeni sezonda İstanbul bölgesi hakemi olarak düdük çalacak.

Bülent Ecevit Üniversitesi’nde eğitim gördüğü sırada il hakemliğinden bölgesel klasman yardımcı hakemliğine yükselen Satılmış Furkan Demir, eğitim sürecinin ardından memleketi Çankırı’ya dönerken, hakemlik kaydını buraya aldırdı.

Ayrılan hakemlerin ardından oluşan hakem tablosuna göre Zonguldak, yeni sezonda profesyonel ve bölgesel futbol liglerinde 2 klasman, 3 klasman yardımcı, 3 bölgesel, 6 bölgesel yardımcı ve 1 kadın bölgesel yardımcı hakemle temsil edilecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi