Olaylı Akınspor-İhsaniyespor maçıyla ilgili karar, hükmen 3-0 İhsaniyespor’un lehine oldu. Skor neticesi puantaja yansıdı, Kozlu ekibi 18 puana ulaşarak kümede kalma umutlarını artırdı.

SÜPER Amatör Ligde 16’ncı haftada Ereğli Beyçayırı’nda Akınspor ile İhsaniyespor arasında oynanan ve İhsaniyespor’un 1-0 üstünlüğüyle devam ederken 88’inci dakikada tatil edilen maçla ilgili karar verildi.

Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu toplantısında gündeme alınan maç dosyasında yapılan inceleme sonucunda İhsaniyespor’un 3-0 hükmen galibiyetine karar verildi. Karar üzerine hanesine +3 ilave edilen İhsaniyespor, puanını 18’e çıkardı. 10’uncu sırada yer alan Sarı-Yeşilli takımın sıralamasında bir değişiklik olmadı fakat kendisi gibi düşmeme mücadelesi veren bir basamak üzerindeki Çates Işıkspor’la 5 olan puan farkını 2’ye indirdi.

Ligden çekilen Akınspor’dan sonra 2 takım daha bir alt ligin yolunu tutacak

KİM DÜŞECEK?

12 takımlı ligde statü gereği 3 takım küme düşecek. Düşecek takımlardan ilki Akınspor oldu. Hafta arasında ligden çekildiğini beyan eden kulüp, 2015-16 sezonundan bu yana 4 sezondur mücadele ettiği lige veda edip Birinci Amatör Küme’ye geriledi.

Akınspor’un dışında 2 takım daha küme düşecek. Koronavirüs salgını nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen lig, Türkiye Futbol Federasyonu’nun belirleyeceği takvim sonrası kaldığı yerden yeniden başlayacak.

Mevcut puantaj tablosunda 3 takım küme düşme tehlikesi içinde. 14 puanla 11’inci sıradaki Muslu Belediyespor, 18 puanla 10’uncu sıradaki İhsaniyespor ve 20 puanla 9’uncu sıradaki Çates Işıkspor düşmeme mücadelesi veriyor. Bu 3 takımdan 2’si, kalan 3 maçlık periyotta kader maçları oynayacak.

Muslu Belediyespor ve İhsaniyespor'a göre avantajlı olan Çates Işıkspor, Alaplı Belediyespor deplasmanından sonra Çaycumaspor ve Yenimahallespor’la peş peşe evinde oynayacak.

3-0 hükmen galibiyet kararıyla umutlarını artıran İhsaniyespor, Çaycumaspor’la deplasmanda oynayacağı maçın ardından İstasyon Gemicilerspor’u evinde ağırlayacak ve son hafta Muslu Belediyespor’a konuk olacak.

Düşecek takımlar arasında işi en zor olan Muslu Belediyespor, iç sahada oynayacağı Çaydeğirmeni Belediyespor maçının ardından Gelikspor deplasmanına çıkacak ardından son maçta içeride İhsaniyespor’la karşılaşacak.

Bu arada düşme tehlikesi içindeki takımlardan Çates Işıkspor geçen sezon Süper Amatör Lige yükselirken, İhsaniyespor ile Muslu Belediyespor 2017-18 sezonundan bu yana 2 sezondur lig heyecanı yaşıyor.

ÇATES IŞIKSPOR (20)

20. HAFTA: Alaplı Belediyespor (D)

21. HAFTA: Çaycumaspor (E)

22. HAFTA: Yenimahallespor (E)

İHSANİYESPOR (18)

20.HAFTA: Çaycumaspor (D)

21. HAFTA: İstasyon Gemicilerspor (E)

22.HAFTA: Muslu Belediyespor (D)

MUSLU BELEDİYESPOR (14)

20. HAFTA: Çaydeğirmeni Belediyepor (E)

21.HAFTA: Gelikspor (D)

22.HAFTA: İhsaniyespor (E)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi