Bölgesel Amatör Ligden TFF 3. Lige yükselecek 9 takımın belli olacağı Play-Off’ta geri sayım başladı. Dün çekilen kurayla birlikte 3’erli maç fikstürü şekillendi. Maçlar sonunda grup lideri olan takımlar TFF 3. Lige yükselecek. Eğer puan eşitliği söz konusu olursa, genel averaj geçerli olmayacak. İkili averajlar eşitse penaltı atışları belirleyici rol oynayacak.

Play-Off’a ev sahipliği yapacak iller Trabzon, Bingöl, Mersin, Karaman, Kayseri, Yalova, İstanbul, Bursa ve Burdur olarak belirlendi. 18 Nisan Pazartesi günü başlayacak maçlar, 20 Nisan Çarşamba günü devam edip 22 Nisan Cuma günü sona erecek.

9 grupta 27 takımın yer aldığı Play-Off’ta, Zonguldak’tan maalesef takım yok. 7’nci bölge, 1’inci grupta mücadele eden temsilcilerimizden Ereğli Belediyespor, Devrek Belediyespor ve Kilimli Belediyespor bir sezonu daha boş geçti. Ereğli ligdeki yerini korurken, Devrek baraj maçına kaldı, Kilimli ise direkt küme düştü.

Zonguldak takımlarının olmadığı Play-Off’ta, gözler komşu temsilcisi Bartınspor’un üzerinde olacak. Mücadele ettiği 5’inci bölge, 2’nci grubu lider olarak tamamlayan kırmızı-siyahlı takım, Amasya 1968 FK ve Ankara TKİ’yle birlikte şampiyonluk mücadelesi verecek.

Bartınspor, Kayseri’nin ev sahipliği yapacağı Play-Off'a 18 Nisan Pazartesi günü Kadir Has Stadı'nda Amasya 1968 FK maçıyla başlayacak. 20 Nisan Çarşamba gününü maç yapmadan BAY geçecek Bartın ekibi, ikinci aynı zamanda son maçını 22 Nisan Cuma günü yine Kadir Has Stadı'nda Ankara TKİ ile oynayıp Play-Off’u tamamlayacak.

Final niteliğindeki bu iki maçtan istediği neticeleri alarak 3. Lige çıkmak isteyen Bartın ekibi, bu isteğine ulaşması halinde 23 yıllık 3. Lig özlemine son verecek. Bartınspor, 3. Ligde en son 1998-1999 sezonunda mücadele etmişti.

3. Lige yükselme grupları ve ilk maçlar şöyle:

1. BÖLGE (Trabzon): Bitlis Özgüzelderespor, 1984 Muşspor, Elazığ Fırat Üniversitesi SK

İLK MAÇ: Bitlis Özgüzelderespor-1984 Muşspor

2. BÖLGE (Bingöl): Trabzon Çarşıbaşı Belediyespor, Giresun Eynesil Belediyespor, Doğubayazıt Bld/Arhavispor (baraj oynayacaklar)

İLK MAÇ: Eynesil Belediyespor-Çarşıbaşı Belediyespor

3.BÖLGE (Mersin): Malatya Arguvan Belediyespor, Gaziantep Ankasspor, Kayseri Talasgücü

İLK MAÇ: Arguvan Belediyespor-Gaziantep Ankasspor

4. BÖLGE (Karaman): Adana 1954 FK, Konya Sarayönü Belediyespor, Antalya Kepez Belediyespor

İLK MAÇ: Adana 1954 FK-Sarayönü Belediyespor

5. BÖLGE (Kayseri): Amasya 1968 FK, Bartınspor, Ankara TKİ

İLK MAÇ: Kadir Has Stadı: Amasyaspor 1968 FK / Bartınspor

6. BÖLGE (Yalova): İnegöl Kafkasspor, İstanbul Bayburt 1918 FK, Sapanca Gençlikspor

İLK MAÇ: İnegöl Kafkas Gençlikspor-Bayburt 1918 FK

7. BÖLGE (İstanbul): Silivrispor, Kartal Bulvarspor, İstanbul Sinopspor

İLK MAÇ:Kartal Bulvarspor-İstanbul Sinopspor

8. BÖLGE (Bursa İnegöl): Tekirdağspor, Ayvalıkgücü, Tavşanlı Linyitspor

İLK MAÇ: Ayvalıkgücü Belediyespor-TKİ Tavşanlı Linyitspor

9. BÖLGE (Burdur): Bolvadin Termalspor, İzmir Çiğli Belediyespor, Aydın Efeler 09

İLK MAÇ: Belediye Bolvadin Termalspor-Çiğli Belediyespor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi