ZONGULDAK’TA, 1998 yılından bu yana profesyonel ve amatör futbol müsabakalarında spikerlik yapan Yusuf Zobar, TRT Spor’un düzenlediği ödüllü “Sen anlat” spikerlik yarışmasında finale yükseldi.

Ünlü spiker Erdoğan Arıkan’ın sunduğu, Tansu Polatkan, Melih Gümüşbıcak, Kerem Öncel, Güven Göktaş, Serkan Yetkin, Okay Karacan, Hünkâr Mutlu, Onur Şahin ile spor yorumcusu Alp Pehlivan’ın jüride yer aldığı yarışmada Zobar, en yakın rakibine 32 puan fark atarak 64 puanla finalistler arasına girdi.

Şampiyonlar Ligi maçını anlattı

22 yıllık spikerlik kariyerinde anlattığı profesyonel ve amatör futbol müsabakalarına kendine has anlatım tarzı ve farklı ses tonuyla farklı bir hava katan ayrıca geniş bilgi yelpazesiyle ekran başındakilere önemli bilgiler aktaran Zobar, “Sen anlat” yarışmasına Real Madrid ile PSG arasında oynanan Şampiyonlar Ligi maçı ile 2015-16 sezonunda Zonguldak Kömürspor ile Kızılcabölükspor arasında 2. Lige yükselme final maçıyla katıldı.

Anlatım tarzıyla jüriyi etkilemeyi başaran Zobar, topladığı 64 puanla 3’üncü finalist olarak final grubuna yükseldi. Zonguldaklı spiker, önümüzdeki günlerde belli olacak diğer 8 finalistle birlikte birincilik için yarışacak.

Zobar, 2012 yılında özel bir firmanın düzenlediği yarışmada 3 bin 500 aday arasından son 7’ye kalarak staj hakkı kazanmış, 2015 yılında da Lig TV tarafından düzenlenen “Lig TV yeni spiker adayını arıyor” yarışmasında finale kadar yükselmişti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi