Zonguldak’ta, 2019 yılında kurulan Mavi Şimşekspor, iki sezonda iki lig birden atlayarak Süper Amatör Lige yükseldi. Kısa sürede yakalanan bu başarıyla birlikte Şimşekler, dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Çatalağzı’nda faaliyet gösteren Eren Holding Enerji Grubu bünyesinde kurularak amatör spor kulüpleri arasındaki yerini alan Mavi Şimşekspor, kuruluşunun üzerinden geçen 2,5 yıllık süre içinde iki lig birden atlayarak hedeflediği Süper Amatör Lige yükseldi.

Kurulduğu yıl ilk olarak futbol branşında kendini gösteren Mavi Şimşekspor, A takım bünyesinde oluşturduğu takımla İkinci Amatör Küme’ye katıldı. Mücadele ettiği Merkez grubunda şampiyonluğa doğru ilerlerken Covid-19 salgını üzerine ligin iptal edilmesi ve sonrasında tüm İkinci Amatör Küme takımlarının Birinci Amatör Küme’ye alınmasıyla lig atlayan Mavi Şimşekspor, 1.5 yıllık pandemi arasının ardından amatör lig serüvenine kaldığı yerden devam etti.

Yeşil sahada bu kez Birinci Amatör Küme ekibi olarak boy gösteren Mavi Şimşekspor, Cumayanı Gençlikspor, Göbü Gençlikspor, Türkalispor, Ayiçispor ve Karadonspor’dan oluşan Kilimli grubunda yer aldı. İlk yıl olduğu gibi yine iddialı bir takım kurarak hedefini şampiyonluk olarak belirleyen Şimşekler, 28 Kasım 2021 tarihinde başlayan 2021-2022 sezonunun ilk maçında Karadonspor’a 4-2 mağlup oldu.

8'DE 8'LİK GALİBİYET SERİSİ GELDİ

Mavi-beyazlı ekip kötü bir sezon başlangıcı yapsa da ikinci hafta 6-1’lik Göbü Gençlikspor galibiyetiyle farklı bir çıkış yaptı. Bu galibiyetin peşine alınan Cumayanı Gençlikspor (2-1) ve Ayiçispor (3-2) galibiyetleri mavi-beyazlı takıma 4’üncü haftada liderliği getirdi.

3’te 3’lük galibiyet serisiyle liderliğin sahibi olan Mavi-Beyazlılar, sonraki haftalarda devam eden galibiyet serisi üzerine bir daha liderlik koltuğundan inmedi. Serinin son 5 maçında Türkalispor (5-1), Karadonspor (2-0), Göbü Gençlikspor (5-1), Cumayanı Gençlikspor (2-1) ve Ayiçispor (5-2) galibiyetleri geldi.

Mavi Şimşekspor 8’de 8’lik galibiyet serisiyle birlikte en yakın rakibi Cumayanı Gençlikspor’a 8 puan fark atarak bitime bir hafta kala şampiyonluğunu garantiledi. 24 puanla ilk sırada yer alan Şimşekler, sezonun son haftasında Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı’nda Türkalispor’la oynayacağı maçın ardından şampiyonluk kupasının sahibi olacak. Böylelikle Eren Holding Enerji Grubu temsilcisi kurulduğu ilk yıl hedef olarak koyduğu Süper Amatör Lige kısa sürede çıkmış oldu.

SIRADA BÖLGESEL AMATÖR LİG VAR

2022-2023 futbol sezonunda Süper Amatör Ligde mücadele edecek Mavi Şimşekspor aynı istikrarda devam edecek. Hedef rotasını bu kez Süper Amatör Lig şampiyonluğu olarak belirleyecek şampiyon takım, bu hedef doğrultusunda bir transfer politikası izleyip ilk iki yıl olduğu gibi hiç ara vermeden yarı profesyonel olarak uygulanan Bölgesel Amatör Lig'deki (BAL) yerini alacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi