2 ve 3. Lig’le ilgili flaş gelişme... Türkiye Futbol Federasyonu, bu iki ligin geleceğini kulüplerin önerilerine göre belirleyecek. TFF, kulüplerden Cuma gününe kadar gönderilmesi şartıyla öneri dilekçesi istedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle diğer ligler gibi 19 Mart’ta tatil edilen 2 ve 3. Ligin geleceğiyle ilgili gelişme var. Türkiye Futbol Federasyonu’nun daha önce şimdilik ibaresiyle 19 Temmuz’da başlayacağını duyurduğu liglerin kesin olarak oynanıp oynanmayacağı kulüplerin insiyatifine bırakıldı.

Kulüplerin önerileri doğrultusunda hareket edecek federasyon, çoğunluğun isteği doğrultusunda 15 ila 25 Haziran tarihleri arasında kararını verecek.

Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği arasında yapılan toplantıda, kulüplerden 12 Haziran Cuma gününe kadar karar önerilerini dilekçe ile federasyonu bildirmeleri istendi.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, “2 ve 3. Lig Kulüpler Birliği olarak bugün TFF Başkanımız Nihat Özdemir başkanlığında bütün yönetim kurulunun katıldığı 2 saat süren bir toplantı yaptık. Toplantımız genel itibari ile çok iyi geçti. TFF ile yapmış olduğumuz görüşmede öncelik olarak liglerin akıbetini konuştuk, kalan 6 haftanın nasıl bitirilmesi ile ilgili birliğimizin geçmişte TFF’ye sunmuş olduğu ortak kararın değerlendirilmesini istedik. TFF Başkanımız ve yönetim kurulu, 2 ve 3. Ligdeki kulüplerin son durumunu yeniden değerlendirilmesini, bu sebeple bütün kulüplerden yeniden bir karar alınması ve bu kararın her kulübün antetli kağıdına başkan tarafından imzalanmış olması şartıyla federasyona ulaştırılması istendi. Fedarasyon başkanımız kulüplerden gelecek talebe göre önümüzdeki günlerde durumu değerlendirilip kararın verileceğini bizlere iletti. Bu sebeple kulüplerimizin ivedi olarak 12 Haziran Cuma günü mesai saati bitimine kadar görüşlerini federasyona bildirmeleri gerekmektedir” denildi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi