Koronavirüs salgını nedeniyle 19 Mart’ta tatil edilen 2. ve 3. Lig'in yanı sıra Bölgesel Amatör Lig ile Süper Amatör Lig'le ilgili nihai karar verildi. Söz konusu ligler mevcut son haliyle tescil edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu ile 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği yönetiminin bugün Riva’da yaptığı toplantı sona erdi. TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, Başkan Vekili Mehmet Baykan, Yönetim ve İcra Kurulu üyesi Hamit Altıntop ile 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can, yönetim kurulu üyeleri ve kulüp başkanlarının katılımı ile yapılan toplantıda, 2. ve 3. Lig'in dışında amatör düzeydeki Bölgesel Amatör Lig ile Süper Amatör Lig'in akıbeti belirlendi.

Toplantıda, 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği liglerin oynanmamasını talep etti. Tescil halinde çıkacak ve düşecek takımlarla ilgili nasıl bir statünün uygulanacağı TFF’ye bırakıldı. Kulüp temsilcileri ile karşılıklı mutabık kalınması üzerine söz konusu talebi değerlendiren TFF 2. Lig, TFF 3. Lig, Spor Toto Bölgesel Amatör Lig ve Süper Amatör Liglerin oynatılmamasına karar verdi.

TFF, liglerin tescil formatı ile ilgili kararı önümüzdeki günlerde açıklayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi