Bu sezon Klasman A ve B olmak üzere iki grupta oynanan Süper Amatör Ligde 9’uncu hafta geride kaldı. Gruplarında lider olan Kozlu Belediyespor ile Gelikspor, bitime 3 hafta kala Play-Off’u garantileyen takımlar oldu.

Klasman gruplarının ardından Play-Off grubu müsabakalarıyla devam edecek Süper Amatör Lig heyecanında 9’uncu hafta tamamlandı. Statü gereği her iki grubun ilk 3’ünün Play-Off’a yükseleceği ligde, A grubunda Kozlu Belediyespor, B grubunda Gelikspor açık ara farkla lider.

9 maçın tamamını kazanan Kozlu Belediyespor, liderlik dışında ‘yenilgisiz’ unvana sahip. Ligin yenilgisiz tek takımı, aynı zamanda attığı 40 gol ve yediği 5 golle, en fazla gol atan ve en az gol yiyen takım. Skorer bir takım profili çizen Kozlu'nun maç başına  gol ortalaması 4,4.

İkinci Yenimahallespor’a 8, üçüncü Alaplı Belediyespor’a 11 puan fark atan Kozlu ile dördüncü Akınspor arasındaki puan farkı ise tam 15. Dolayısıyla yeşil-beyazlı ekip bitime 3 hafta kala Play-Off’a adını yazdıran ilk takım oldu.

Klasman B grubunda oynadığı 9’uncu maçında 8’inci galibiyetini alan Gelikspor, puanını 24’e çıkararak liderliğini sürdürdü. Mavi-Beyazlı takım, 17’şer puanla iki ve üçüncü sıradaki Çaycumaspor ile Çaydeğirmeni Belediyespor’un 7 puan önünde yer alıyor.

Liderin, 4’üncü Çatalağzı Demirspor’la aradaki puan farkı ise 11. Kalan 3 maçın birinde ligden çekilen Muslu Belediyespor’u 3-0 hükmen yeneceği için Gelikspor, tıpkı Kozlu Belediyespor gibi Play-Off’a yükselen bir diğer takım oldu.

İlk iki takımın kesinleştiği Play-Off'ta mücadele edecek diğer 4 takımın kimler olacağı henüz kesinlik kazanmadı. Klasman A grubunda Yenimahallespor, Alaplı Belediyespor, Akınspor, Klasman B grubunda Çaycumaspor, Çaydeğirmeni Belediyespor ve Çatalağzı Demirspor Play-Off adayları arasında yer alıyor.

KLASMAN A GRUBU

TOPLU SONUÇLAR

Alaplı Belediyespor-Akınspor: 2-0

Yenimahallespor-İhsaniyespor: 2-1

Kozlu Belediyespor- Üzülmezspor: 4-0

Gülüç Belediyespor (BAY)

HAFTANIN MAÇLARI

Üzülmezspor-Yenimahallespor

İhsaniyespor-Gülüç Belediyespor

Akınspor-Kozlu Belediyespor

Alaplı Belediyespor (BAY)

KLASMAN B GRUBU

TOPLU SONUÇLAR

Çaydeğirmeni Belediyespor-Muslu Belediyespor: 3-0 (Hükmen)

Çatalağzı Demirspor-Gelikspor: 0-3

Perşembe Belediyespor-Çaycumaspor: 0-0

İstasyon Gemicilerspor (BAY)

HAFTANIN MAÇLARI

Gelikspor-Çaydeğirmeni Belediyespor

Muslu Belediyespor-İstasyon Gemicilerspor: 0-3 (Hükmen)

Çaycumaspor-Çatalağzı Demirspor

Perşembe Belediyespor (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi