31 Ekim Cumartesi günü 8’inci hafta maçlarının oynandığı 2. Ligde hafta sonu maç sessizliğiyle geçilecek. Ligde 9’uncu hafta karşılaşmaları 11 Kasım Çarşamba günü oynanacak. Takımlar 11 günlük arada Ziraat Türkiye Kupası 3’üncü eleme turu mücadelesi verecek.

2. Lig Beyaz grupta 8’inci hafta geride kaldı. 31 Ekim Cumartesi günü oynanan maçlar sonunda Manisa Futbol Kulübü liderliğini sürdürdü. Sancaktepe FK engelini 2-0’la geçen Manisa ekibi, puanını 22’ye çıkarırken, bir maç fazlasıyla takipçisi Erzincanspor’a 5 puan fark attı.

Bu haftanın ardından Play-Off sıralamasında değişiklik yaşandı. Oluşan tabloda Erzincanspor 17 puanla ikinci, Uşakspor 16 puanla üçüncü, 14’er puana sahip Sancaktepe FK ile Kocaelispor dört ve beşinci sırayı paylaşıyor. 13 puanlı Ankara Demirspor ile 12’şer puanlı 3 takım Hekimoğlu Trabzon, Sarıyer ve Amed Sportif Play-Off’u zorluyor.

9’uncu basamağa kadar olan bölümdeki takımlar, 8’inci hafta itibariyle puantajda çift haneli rakamları gördü. Geri kalan takımlar ise henüz tek haneli rakamlarda kaldı.

Afyonspor’un 9 puanla 10’uncu sırada yer aldığı grupta, Çorum FK 7, Kahramanmaraşspor, Zonguldak Kömürspor ve Ergene Velimeşespor 6’şar puanla 11, 12 ve 13’üncü sırayı paylaşıyor. Bu takımlardan Kahramanmaraşspor’un 2, Zonguldak Kömürspor’un 1 maçı eksik. Covid-19 sebebiyle 7’nci haftada Kahramanmaraşspor-Zonguldak Kömürspor, 8’inci haftada Gümüşhanespor-Kahramanmaraşspor maçları ertelendi. Yine aynı sebepten ötürü 6’ncı haftada Sarıyer-Ankara Demirspor ile 7’nci haftada Sancaktepe FK-Sarıyer maçları da oynanmamıştı.

Puantaj tablosunun son 5 basamağında yer alan takımlardan Gümüşhanespor, Hacettepespor ve Niğde Anadolu FK 5’er puanla sıralanırken, 3 puanlı İnegölspor ile 1 puanlı Şanlıurfaspor son iki basamağı oluşturdu.

9’UNCU HAFTA ÖNCESİ UZUN ARA

Grupta 9’uncu haftada birbirinden önemli karşılaşmalar oynanacak. Niğde, Ankara, Erzincan, Şanlıurfa, Trabzon, Diyarbakır, İstanbul Sancaktepe, Tekirdağ ve Kahramanmaraş’ın ev sahipliğini yapacağı maçların tamamı 13.00’te başlayacak. Bu hafta BAY hakkı Uşakspor’un.

11 Kasım Çarşamba günü oynanacak karşılaşmalar nedeniyle takımlar, 8 ila 9’uncu hafta arası 11 gün ara yapacak. Bu arada Ziraat Türkiye Kupası’nda 3’üncü eleme turu müsabakaları oynanacak. Hafta arası maç olmadığından dolayı takımlar, 11 Kasım’a kadar kupa maçı yorgunluğunu üzerinden atma fırsatı yakalayacak.

Beyaz grupta 9’uncu haftanın maç programı şöyle:

Saat 13.00 Niğde 5 Şubat Stadı: Niğde Anadolu FK-İnegölspor

Saat 13.00 TCDD Ankara Demirspor Stadı: Ankara Demirspor-Kocaelispor

Saat 13.00 Mustakil Atletizm Pisti Sahası: Anagold 24 Erzincanspor-Gümüşhanespor

Saat 13.00 Şanlıurfa GAP Stadı: Şanlıurfaspor-Hacettepespor

Saat 13.00 Ortahisar Yavuz Selim Stadı: Hekimoğlu Trabzon-Zonguldak Kömürspor

Saat 13.00 Diyarbakır Stadı: Amed Sportif-Manisa FK

Saat 13.00 İstanbul 15 Temmuz Stadı: Sancaktepe FK-Çorum FK

Saat 13.00 Mustafa Kemal Atatürk Stadı: Ergene Velimeşespor-Afjet Afyonspor

Saat 13.00 Kahramanmaraş 12 Şubat Stadı: Kahramanmaraşspor-Sarıyer

Uşakspor AŞ (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi