Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Ligde 2022-2023 sezonu öncesi Play-Off statüsünde düzenlemeye gitti. Yeni düzenlemeye göre; 2, 3, 4 ve 5’inci sıradaki takımın yanı sıra 6’ncı sıradaki takıma da Play-Off şansı doğdu.

Kırmızı ve Beyaz grupta, 28 Ağustos Pazar günü başlayacak sezonun sonunda gruplarında birinci olan iki takım doğrudan TFF 1. Lige çıkacak. Gruplarında 2, 3, 4, 5 ve 6’ncı sırada yer alan takımlar ise Play-Off grubuna yükselecek. Eski statüde, bu sadece 2, 3, 4 ve 5 olarak sıralanmıştı.

3 TUR ÜZERİNDEN UYGULANACAK

Yeni futbol sezonunda Play-Off sistemi 3 tur üzerinden uygulanacak. 3 tur sonunda her iki Play-Off birincisi finale yükselecek.

Normal sezonun bitmesinin ardından gruplarda 2, 3, 4, 5 ve 6’ncı sıradaki 5 takım Play-Off grubunu oluşturacak. 2’nci sıradaki takım doğrudan 3’üncü tura yükselecek.

Birinci turda işleyiş, sıralamada 3 ile 6, 4 ile 5’inci sıradaki takımların doğrudan eşleşmesiyle gerçekleşecek. Tek maç eleme usulü oynanacak maçlara, 3 ve 4’üncü sıradaki takımlar ev sahipliği yapacak. Müsabakaları kazanan takımlar ikinci tura yükselecek.

İkinci turdaki işleyiş ise, çift maç eleme usulüne göre olacak. İlk maçlar sıralamada altta yer alan takımların sahasında olacak şekilde oynanır. Maçlar sonunda skor avantajı elde eden takım, lig 2’nci olup da doğrudan 3’üncü tura yükselen takımın rakibi olur.

Üçüncü tur maçları da çift maç eleme usulüne göre oynanır ve ilk maçlara ikinci turdan gelen takımın sahasında oynanır.

Her iki grupta, 3’üncü tur maçları sonunda birinci olan takımlar, tarafsız sahada tek maç eleme usulünün uygulanacağı final oynamaya hak kazanır. Finali kazanan takım, böylelikle Spor Toto 1. Lig'e yükselen üçüncü takım olacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi