2. Lig Beyaz grupta 34’üncü haftaya girildi. Zonguldak Kömürspor’un alt sıralardan bağını koparma mücadelesi verdiği grupta haftanın maçları 9-10 Nisan tarihlerinde oynanacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yaz saati uygulaması üzerine 5 Mart’ta değişiklik yaptığı maç saatlerinde bir kez daha düzenlemeye gitti. 29’uncu haftadan bu yana 14.00’te başlayan maçların başlama saatleri bu hafta itibariyle 15.00 olarak değiştirildi.

Grupta 34’üncü hafta karşılaşmalarına Rize, Zonguldak, Eskişehir, Ankara, Kırklareli, Diyarbakır, Bursa ve Şanlıurfa ev sahipliği yapacak. 33 puanla 14’üncü sırada yer alan Zonguldak Kömürspor, 9 Nisan Cumartesi günü saha ve seyirci önünde Buca 1928’i konuk edecek. İzmir temsilcisi, Zonguldak sınavı öncesi 46 puanla 4’üncü sırada yer alıyor. İki takım arasında ilk yarıda İzmir’de oynanan karşılaşma, Buca 1928’in 2-0 üstünlüğüyle sona ermişti.

İÇ SAHADA PEŞ PEŞE 3’ÜNCÜ MAÇ

Buca maçı, Zonguldak Kömürspor’un iç sahada peş peşe oynayacağı 3’üncü maç olacak. Elmas’ın 3 maçlık iç saha serisi, 26 Mart’ta Amed Sportif maçıyla başlamış, sonrasında 30 Mart’ta Kırşehir Belediyespor maçıyla devam etmişti. Bu iki maçtan sadece 1 puan çıkaran Kırmızı-Lacivertli takım, 3’üncü iç saha sınavından galibiyetle ayrılıp iç saha puan ortalamasını yukarıya çıkarmak istiyor.

Buca maçıyla birlikte ayrıca bu sezon ki 15’inci iç saha maçı oynanacak. Zonguldak Kömürspor, geride kalan 14 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik, 7 yenilgiyle Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda sadece 15 puan toplayabildi. Temsilcimiz, evinde en son 5 Mart’ta 1-0’lık skorla Kırklarelispor’u yenmişti.

PAZARSPOR MAÇI DA CUMARTESİ GÜNÜ

Cumartesi oynanacak bir başka maçta Pazarspor ile Tarsus İdmanyurdu karşı karşıya gelecek. Pazarspor’un alt bölümde en büyük rakiplerimizden biri olması dolayısıyla bu karşılaşmanın skoru da Zonguldak Kömürspor için önem kazandı. Pazarspor’un beraberliği ya da mağlubiyeti, Kırmızı-Lacivertli takımın puan hanesine artı olarak yazacak. Haliyle Cumartesi günü gözümüz Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda Zonguldak Kömürspor-Bucaspor 1928 maçında, kulağımız ise Pazarspor-Tarsus İdmanyurdu maçında olacak.

Grupta diğer karşılaşmalar 10 Nisan’da oynanacak. Pazar mesaisinde Eskişehirspor-Uşakspor, Ankara Demirspor-Kırşehir Belediyespor, Kırklarelispor-Isparta 32 Spor, Amed Sportif-24 Erzincanspor, Karacabey Belediyespor-Pendikspor, Şanlıurfaspor-Akhisarspor karşı karşıya gelecek.

Nazilli Belediyespor ile 1922 Konyaspor haftayı maç yapmadan BAY geçiren iki takım olacak.

9 NİSAN CUMARTESİ

Saat 15.00 Pazar İlçe Stadı: Pazarspor-Tarsus İdmanyurdu

Saat 15.00 Karaelmas Kemal Köksal Stadı: Zonguldak Kömürspor-Bucaspor

10 NİSAN PAZAR

Saat 15.00 Diyarbakır Stadı: Amed Sportif-24 Erzincanspor

Saat 15.00 Kırklareli Atatürk Stadı: Kırklarelispor-Isparta 32 Spor

Saat 15.00 Şanlıurfa GAP Stadı: Şanlıurfaspor-Akhisarspor

Saat 15.00 Karacabey M. Fehmi Gerçeker Stadı: Karacabey Belediyespor-Pendikspor

Saat 15.00 Eskişehir Stadı: Eskişehirspor-Uşakspor AŞ

Saat 15.00 TCDD Tesisleri: Ankara Demirspor-Kırşehir Belediyespor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi