Birinci Amatör Küme Merkez ve Çaycuma gruplarında Süper Amatör Lige çıkacak takımların belli olacağı Play-Off etabında heyecan başlıyor. Tek devreli lig usulünün uygulanacağı Play-Off’ta, grup şampiyonları 2022-2023 sezonunda Süper Amatör Ligde mücadele etmeye hak kazanacak.

Kendi içinde 2’şerli gruplara ayrılan Merkez ve Çaycuma’da normal sezon sona erdi. Merkez A grubunda Capeti Merkez Atölyesispor ile İnağzıspor, Merkez B grubunda Elvanpazarcıkspor ile Tersanespor, Çaycuma A grubunda Gökçebeyspor ile Kayıkçılar Gençlerbirliği, Çaycuma B grubunda Sefercikspor ile Saltukovaspor Play-Off’a çıkan takımlar oldu.

Ara verilmeden başlayacak Play-Off’ta fikstür, bugün saat 14.00’te Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda (ASKF) çekilecek. ASKF Başkanı Kemal Demir ve Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç’un başkanlık edeceği fikstür çekimiyle birlikte 3 maçlık takvim belirlenecek.

Maçlar sonunda grup şampiyonu iki takım Süper Amatör Lige yükselecek. Bilindiği üzere 6 takımlı Kilimli grubunda normal sezon sonunda şampiyon olan Mavi Şimşekspor, Süper Amatör Lige yükselen ilk takım olmuştu.

Ereğli’de Play-Off’a 3 hafta kaldı. A ve B grubunda devam eden ligde 11’inci hafta geçildi. A grubunda Sücüllü Yalıboyuspor’un namağlup liderliği sürüyor. 25 puanla ilk sırada yer alan Sücüllü’yü, 21 puanla Zonguldak Ereğlispor ile 20 puanla Ortacıspor takip ediyor.

B grubunda lider Kandilli Belediyespor haftalardır koltuktan inmedi. Bu haftayı da galibiyetle kapatan Kandilli, yenilgisiz unvana sahip. 25 puana sahip lideri, 19’ar puanla Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor ile Balıspor izliyor.

MERKEZ GRUBU PLAY-OFF

Capeti Merkez Atölyesispor

İnağzıspor

Elvanpazarcıkspor

Tersanespor

ÇAYCUMA GRUBU PLAY-OFF

Gökçebeyspor

Kayıkçılar Gençlerbirliği

Sefercikspor

Saltukovaspor

EREĞLİ A GRUBU

TOPLU SONUÇLAR

Karadeniz Ereğlispor-Sücüllü Yalıboyuspor: 0-10

Gümelispor-Ereğli Bayatspor: 4-2

Zonguldak Ereğlispor-Neyren Gökçelerspor: 6-2

HAFTANIN MAÇLARI

Ereğli Bayatspor-Zonguldak Ereğlispor

Neyren Gökçelerspor-Ortacıspor

Sücüllü Yalıboyuspor-Gümelispor

EREĞLİ B GRUBU

TOPLU SONUÇLAR

Ereğli Karadenizspor-Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor: 1-3

Cumaspor-Balıspor: 1-2

Kandilli Belediyespor-Tepeören Gençlikspor: 2-1

HAFTANIN MAÇLARI

Tepeören Gençlikspor-Karadeniz Ereğli Göztepe

Balıspor-Kandilli Belediyespor

Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor-Cumaspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi