Yarı profesyonel lig olarak 2010 yılından bu yana uygulanan Bölgesel Amatör Ligde ilgili son dakika kararı...  Normalde 17 Nisan’da başlaması planlanan lig, yeni tedbirleri zorunlu kılan mevcut süreç ile şartların elverişli olmaması nedeniyle ertelendi.

Türkiye geneli 266, Zonguldak'tan Ereğli Belediyespor, Kilimli Belediyespor ve Devrek Belediyespor'un katılacağı Bölgesel Amatör Lige erteleme kararı... Normal şartlarda 17 Nisan’da başlayacak olan lig, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Sağlık Kurulu tarafından yapılan değerlendirme neticesinde Mayıs ayı sonuna ertelendi.

TFF’den, konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Covid-19 pandemisinin son günlerdeki seyri üzerine Bölgesel Amatör Lig maçlarının oynatılması ile ilgili TFF Sağlık Kurulu tarafından bir değerlendirme yapılmıştır.

Yeni tedbirleri zorunlu kılan mevcut süreçte, gerek şartların elverişli olmadığı gerekse 266 takımın katılımının söz konusu olduğu lig organizasyonunun yeni riskler taşıdığı konusunda Sağlık Kurulu görüş birliğine varmıştır.

Bu kapsamda, daha önce 17 Nisan’da başlatılması planlanan Bölgesel Amatör Lig'in sağlık şartları uygun olduğu takdirde Mayıs ayının son haftası başlatılması uygun bulunmuştur” denildi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi