*** 3. Ligde sezonu şampiyon tamamlayan Diyarbekirspor’un Zonguldaklı futbolcusu Murathan Buruş, tatilini geçirdiği memleketinde 15 yıl önce eğitim gördüğü okulunu unutmadı. Buruş, okul idaresi ve öğretmenlerine başarıyla terlettiği 67 numaralı forma hediye etti.

Devrek’te başladığı futbol kariyerini profesyonel anlamda 12 yıldır il dışında sürdüren Murathan Buruş, 15 yıl önce eğitim gördüğü Devrek Karşıyaka 100. Yıl İlkokulu’nu unutmadı. 29 yaşındaki tecrübe, şampiyon unvanla geldiği okulda eski günleri yad ederken, okul idaresi ve öğretmenlere 67 numaralı forma hediye etti.

Sezon başında Çorum FK’dan Diyarbekirspor’a transfer olarak yeni bir serüvene başlayan Buruş, 3. Lig 1’inci grupta mücadele eden Diyarbakır ekibinde şampiyonluk yaşadı. 15’i ilk onbir olmak üzere 27 maçta bin 388 dakika süre alan Zonguldaklı futbolcu şampiyonluğa büyük katkı sağladı.

Şampiyonlukla biten sezonun ardından Murathan Buruş, tatilini geçirmek üzere memleketi Zonguldak’a geldi. Vaktini doğup büyüdüğü Devrek’teki baba ocağında geçiren şampiyon futbolcu, bu arada bir dizi ziyaretler gerçekleştiriyor.

ÖĞRETMENİNE FORMA JESTİNDE BULUNDU

Geçen hafta Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’u makamında ziyaret ederek Diyarbekirspor’da giydiği 67 numaralı forma hediye eden Buruş, bu kez 15 yıl önce eğitim gördüğü Devrek Karşıyaka 100. Yıl İlkokulu’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Okulu ve eğitim gördüğü sınıfı gezerek çocukluk yıllarına geri dönen Buruş, futbola başlamasında etkin rol oynayan Beden Eğitimi Öğretmeni Selçuk Sarı ile okul idaresiyle bir araya geldi. Eski günlerin yad edilip, futbol üzerine sohbetlerin edildiği ziyarette Murathan, öğretmeni Sarı’ya, üzerinde “Selçuk Sarı’ya sevgilerimle” yazılı 67 numaralı Diyarbekirspor formasını hediye ederek jest yaptı.

OKULUN GURURU

Devrek Karşıyaka 100. Yıl İlkokulu’nun yetiştirdiği önemli sporcular arasında yer alan Murathan Buruş’la büyük gurur yaşayan okul idaresi, Zonguldak ve Devrek’i il dışında yıllardır başarıyla temsil eden futbolcunun giydiği 67 numaralı formayı okulun şeref köşesine asma kararı aldı. Bu karar üzerine çerçeve haline getirilecek forma, önümüzdeki günlerde okulun şeref köşesine asılacak.

ESKİ GÜNLERE GERİ DÖNDÜ

Murathan Buruş, ziyarete ilişkin paylaşımında, “15 yıl önce eğitim ve öğretim için sıralarından yetiştiğim, sporcu karakterimin tohumlarını bahçesinde attığım ilkokulumu ve hocalarımı ziyaret ettim. Beden Eğitimi Öğretmenim Selçuk Sarı’ya formamı hediye ettim. Okulun şeref köşesine imzalı bir forma asmak için sözümüzü verip, hasret giderdik. Zaman çok çabuk geçiyor” paylaşımında bulundu.

SARI’DAN DUYGUSAL PAYLAŞIM

Öğrencisi Murathan’ın aradan uzun yıllar geçmesine rağmen kendisini unutmayıp ziyaretine gelmesinin mutluluğunu yaşayan Beden Eğitimi Öğretmeni Selçuk Sarı da duygularını işte bu sözlerle dile getirdi:

“Sporculuğun, efendiliğin, vefan ve mütevazı kişiliğin ile hep bizi gururlandırdın. Zamanında okulumuzun kazandığı birçok kupaya vesile oldun. İnşallah hep başarı dolu bir yaşantın olması dileği ve duasıyla. Teşekkürler Murathan Buruş.”

DİYARBEKİRSPOR’DA SÖZLEŞMESİ DEVAM EDİYOR

Öte taraftan, Diyarbekirspor’daki başarılı performansını şampiyonlukla taçlandıran Murathan Buruş, 2021-2022 sezonunda memleketinin takımı Zonguldak Kömürspor’a rakip olabilir. Diyarbekirspor’la sözleşmesi devam eden Buruş, şartlarda anlaşması halinde yeni sezonda kariyerine yine Diyarbekirspor’da devam edecek.

Murathan Buruş, 2019-2020 sezonunda Çorum FK, 2017-2018 sezonunda Bandırmaspor, 2014-2015 sezonunda Çorum Belediyespor formalarıyla Zonguldak Kömürspor’a karşı 5 maçta forma giymiş, 1 gol kaydetmişti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Fotoğraflar, Murathan Buruş'un Çorum FK'da forma giydiği 2019-2020 sezonunda Zonguldak Kömürspor'a karşı oynadığı maçtan...

Editör: Haber Merkezi