Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2010 yılından bu yana yarı profesyonel lig tarzında uygulanan Bölgesel Amatör Ligde (BAL) 2021-2022 sezonunda mücadele edecek takımlar belli oldu. 278 takımın katılma hakkı olduğu ligde 15 takımın katılmaktan vazgeçtiği belirtildi. Böylelikle yeni sezonda lig 263 takımın katılımıyla oynanacak. Takımlardan 14’ünü geçen sezon TFF 3. Ligden düşen takımlar, 249’unu mevcut takımlar oluşturdu.

SEZON 30 EKİM’DE BAŞLAYACAK

TFF Amatör İşler Kurulu, lige katılacak takımların belli olmasının ardından sezon başlangıç tarihini belirledi. Yapılan toplantıda, sezonun 30 Ekim Cumartesi günü başlamasına karar verildi. TFF, bu tarihe kadar müsabakaların oynanacağı stat ve sahaları denetleyip, statüyü açıklayacak. Grupların nasıl şekilleneceği, kaç takımın TFF 3. Lige yükselip, kaç takımın bir alt lige düşeceği merak ediliyor.

Öte yandan, gruplar ve fikstür Ekim ayında çekilecek kurayla belirlenecek.

ZONGULDAK’TAN 3 TAKIM MÜCADELE EDECEK

12’nci Bölgesel Amatör Lig sezonunda Zonguldak’ı, Ereğli Belediyespor, Devrek Belediyespor ve Kilimli Belediyespor temsil edecek. Bu takımlardan Ereğli Belediyespor 8, Devrek Belediyespor 4, Kilimli Belediyespor 2’nci sezonunu yaşayacak. Ereğli ve Devrek sezon hazırlıklarına başlarken, Kilimli Belediyespor'da derin bir sessizlik hakim. Özellikle Ereğli Belediyespor, teknik direktör Erhan Koç yönetiminde çok iddialı bir takım oluşturdu. Zonguldakspor'un efsane ismi Savaş Demiral'ın (Büyük Savaş) çalıştırdığı Devrek Belediyespor da sezon hazırlıklarına şampiyonluk hedefiyle başladı. 

Öte taraftan, uygulanmaya başlandığı 2010 yılından bu yana Zonguldakspor, Zonguldak Kömürspor, Kilimli Belediyespor, Kozlu Belediyespor, Ereğli Belediyespor ve Devrek Belediyespor olmak üzere 6 takımın mücadele ettiği ligde sadece iki şampiyon çıktı.

2010-2011 sezonunda Kilimli Belediyespor ve 2013-2014 sezonunda Zonguldak Kömürspor’la şampiyonluk gören Zonguldak, 11 Mayıs 2014’ten bu yana Bölgesel Amatör Lig’de şampiyon çıkaramadı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi